Mariborčana sama streljala na svoje vozilo

Policiji sta prijavila, da je nanju streljal neznanec. Dogodek ni povezan z januarskim pretepom.
Fotografija: Policisti tudi še niso ugotovili, kje so streljali na vozilo. FOTO: Ljubo Vukelič
Odpri galerijo
Policisti tudi še niso ugotovili, kje so streljali na vozilo. FOTO: Ljubo Vukelič

Maribor – Na Policijski upravi Maribor so danes predstavili sklepe preiskave dogodka, o katerem so jo obvestili 10. januarja letos. Ugotovili so, da sta 35- in 31-letna Mariborčana, ki sta policijo obvestila, da naj bi neznanec med vožnjo streljal na njun avtomobil, v resnici sama streljala na vozilo. Policisti so oba ovadili zaradi podane krive ovadbe.

Mariborčana sta 10. januarja obvestila Policijsko upravo (PU) Maribor, da je na njuno vozilo med vožnjo po Tezenski ulici streljal neznanec in povzročil več strelnih poškodb na vozilu. Proti neznanemu storilcu sta naznanila sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.


Manjka niz dokazov


Vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor Robert Munda je v današnji izjavi za medije povedal, da so kriminalisti v preiskavi dogodka ugotovili, da manjka niz dokazov glede na podane izjave in opravljen ogled.

Na tej podlagi so utemeljeno sumili, da gre za kaznivo dejanje, ki se ni zgodilo na način, kot sta navajala oškodovanca, in da gre za podano krivo ovadbo, zaradi česar so policisti 3. maja zoper oba Mariborčana podali kazensko ovadbo.Zakaj sta osumljena to storila, za zdaj ni znano. »Dejstvo pa je, da sta doslej ravnala naklepno. Kakšen izplen sta iz tega načrtovala, še ugotavljamo,« je dejal Munda. Orožja še niso našli, verjetno pa je šlo za pištolo.
 

Dogodek ni povezan z januarskim pretepom


Policisti prav tako še niso ugotovili, kje so streljali na vozilo. Za zdaj glede na domneve policistov kaže, da streljanja ni bilo v Stražunu, kot sta trdila osumljena.

Eden od ovadenih, 35-letni Mariborčan, je v preteklosti po ugotovitvah policistov na območju Maribora izvrševal tudi druga kazniva dejanja. Policisti so ga tako ovadili tudi zaradi nasilništva, zaradi česar je bil 21. marca priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor, je povedal Munda.

Čeprav je bilo v podobnem času, je Munda danes znova poudaril, da dogodek ni povezan z januarskim pretepom na mariborski tržnici, zaradi posledic katerega je umrl 25-letni moški.