Na Ajdovskem neznanci razstrelili avtomat

Po prvih ugotovitvah so neznani storilci z neznano snovjo razstrelili bankomat in iz njega pobrali gotovino. 
Fotografija: Slika je simbolična. FOTO:  Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Slika je simbolična. FOTO:  Leon Vidic/Delo

Danes, v nedeljo ob 4.23 uri, je bila Policija s strani občana obveščena o napadu na bankomat v trgovskem objektu na območju naselje Črniče v občini Ajdovščina. Po prvih ugotovitvah so neznani storilci z neznano snovjo razstrelili bankomat, iz njega pobrali gotovino in nato z osebnim vozilom temno sive barve znamke Renault Megane s kraja pobegnili. 

»Storilci so z eksplozijo bankomata povzročili veliko materialno škodo na objektu marketa, kjer se je nahajal bankomat, prav tako je bil pri napadu na bankomat poškodovan osebni avtomobil v neposredni bližini,« je sporočil Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi novogoriške policije. Prav tako še ni točno znana višina odtujene gotovine iz omenjenega bankomata, je še dodal predstavnik PU Nova Gorica. 

Okoliščine suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine novogoriški kriminalisti še preiskujejo, glede navedenega kaznivega dejanja so policisti poleg preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča obvestili tudi Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policija poziva vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi policistom lahko nudili koristne informacije, da se zglasijo na najbližji policijski postaji oziroma pokličejo znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon Policije 080 1200.