Na avtocesti Beograd–Niš sedem mrtvih in več deset ranjenih

Ranjenih je med 35 in 40 ljudi. Vzrok večih trčenj je bila najverjetneje slaba vidljivost zaradi goste megle. Med ranjenimi je več tujcev.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal

Na avtocesti Beograd–Niš je zjutraj v dveh verižnih trčenjih po zadnjih podatkih umrlo sedem ljudi, je sporočilo srbsko notranje ministrstvo. Med 35 in 40 ljudi je ranjenih. Vzrok nesreč je bila najverjetneje slaba vidljivost zaradi goste megle, zaradi njih so ustavili promet v obe smeri. Voznike so preusmerili na alternativne ceste preko krajev Ćuprija in Jagodina.

Po poročanju srbskih medijev je bilo v verižnih trčenjih udeleženih 34 osebnih vozil in tovornjakov na obeh straneh avtoceste. Številna vozila so povsem zmečkana. Po navedbah notranjega ministrstva se je prvo verižno trčenje zgodilo ob 7.20 pri Ćupriji v smeri proti Nišu. Udeleženih je bilo več kot deset vozil, dva tovornjaka sta zagorela. Umrli so štirje ljudje, poroča srbski časnik Blic.
 

Niz trčenj tudi v smeri proti Beogradu


Nato je sledil niz trčenj na istem kraju na avtocesti v smeri proti Beogradu. V tej nesreči so po navedbah Blica izgubili življenje trije ljudje. V trčenju je bilo udeleženo devet tovornjakov in nekaj avtomobilov. V obeh nesrečah skupaj je bilo po navedbah policistov ranjenih med 35 in 40 ljudi, najmanj 17 jih je na zdravljenju v več bolnišnicah. Med ranjenimi je tudi več tujcev.

Po navedbah prič je obe nesreči povzročila gosta megla, saj je bila vidljivost omejena na okoli deset metrov. Po nesrečah so zdravniško pomoč nudili 27 ljudem, med njimi jih je 17 ostalo na zdravljenju v bolnišnicah.