Na Tolminskem v trčenju umrl voznik, v Črnomlju peška

Voznik osebnega vozila je v naselju Slap ob Idrijci zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je pripeljal voznik tovornega vozila.
Fotografija: Ceste so zahetvele še neo živlejnje. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Ceste so zahetvele še neo živlejnje. FOTO: Jure Eržen/Delo

V naselju Slap ob Idrijci se je danes nekaj pred 8. uro zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 48-letni voznik osebnega vozila, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Nesreča se je zgodila, ko je voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je pripeljal voznik tovornega vozila, nato pa sta čelno trčila. Po poročanju policije je 48-letnik vozil iz smeri Idrije pri Bači proti Dolenji Trebuši. V naselju Slap ob Idrijci je pripeljal po klancu navzgor v desni pregledni ovinek in nato zapeljal levo preko prekinjene ločilne črte.

V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila. Voznik osebnega avtomobila je s prednjim levim delom vozila trčil v prednji levi del tovornega vozila. Pri tem je osebni avtomobil odbilo nazaj v nasprotno smer vožnje ter ga prevrnilo na streho. Voznik je ostal ukleščen v vozilu in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Tragično se je končala tudi prometna nesreča v naselju Mali Nerajec v občini Črnomelj, kjer je osebno vozilo zbilo peško, ki je poškodbam podlegla. Ob 14.30 je v naselju Mali Nerajec voznik zbil peško. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Črnomelj so peško poskušali oživljati, a je ta na kraju nesreče podlegla poškodbam. O nesreči so bile obveščene pristojne službe, so še zapisali na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Preberite še: