Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Nekdanjega vodjo tolpe obtožili umora raperja Tupaca Shakurja

Umor v Las Vegasu leta 1996 velja za najbolj znan nerazrešen umor v zgodovini rapa.
Tupac Shakur velja za enega najvplivnejših raperjev, čeprav se je njegova glasbena kariera končala po le petih letih. FOTO: Cover Images
Tupac Shakur velja za enega najvplivnejših raperjev, čeprav se je njegova glasbena kariera končala po le petih letih. FOTO: Cover Images
V. U.
29. 9. 2023 | 22:07
29. 9. 2023 | 22:17
1:48

Nekdanjega vodjo tolpe z imenom Duane »Keffe D« Davis so danes v ZDA obtožili za umor raperja Tupaca Shakurja pred 27 leti, je javnosti sporočil tožilec Marc DiGiacomo.

To predstavlja preobrat v primeru umora, ki ostaja odprt vse od leta 1996, ko so Shakurja, tedaj starega le 25 let, med vožnjo z avtom na Las Vegas Stripu pokosili streli.

Kot je tožilec navedel sodišču, je Davisa danes obtožila velika porota v Nevadi. »Obstaja domneva, da je odgovoren za umor Tupaca Shakurja, spoznan bo za krivega umora z uporabo smrtonosnega orožja,« je napovedal. Mediji so pred tem poročali, da je policija Davisa v Las Vegasu že aretirala.

Shakur, tedaj najbolj prodajan avtor na področju hip-hopa – prodal je 75 milijonov plošč –, je sicer umrl šest dni po tem, ko so ga med vožnjo z avtom 7. septembra 1996 pokosili streli. Poškodbe so bile usodne, umrl je v bolnišnici. Davis je sicer že v intervjujih in v svoji knjigi spominov Compton Street Legend iz leta 2019 priznal, da je bil v cadillacu, iz katerega so streljali med incidentom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine