Nemški državljan umrl v gorah

Planinec je zdrsnil na strmi in spolzki poti ter umrl po padcu čez visoko prepadno steno.
Fotografija: Policisti in gorski reševalci opozarjajo, da so razmere v gorah še  vedno zelo nevarne. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Policisti in gorski reševalci opozarjajo, da so razmere v gorah še  vedno zelo nevarne. FOTO: Jože Suhadolnik

V Koritih Zadnjice pod potjo čez Plemenice je umrl nemški planinec. Kot so sporočili iz PU Kranj so gorski policisti planinca s helikopterjem iskali že včeraj, dolino Vrat pa so peš prehodili gorski reševalci. Okoliščine kažejo, da je nemški državljan zdrsnil na strmi in spolzki poti ter umrl po padcu čez visoko prepadno steno. S kraja ga je danes odpeljal helikopter.

To je že četrta nesreča, ki se je zgodila v preteklih nekaj tednih. Pred enim tednom se je ena oseba hudo ponesrečila v Petem žrelu pri sestopu s Storžiča, 17. februarja je pri iskanju snežne deske na območju Krvavca zunaj smučišča zaradi zdrsa umrl hrvaški državljan, 9. februarja pa so policisti obravnavali smrt  planinke  pri sestopu z Grintovca.
 
Zato z »izleti«  v  visokogorje počakajte na bolj ugodne razmere in jih nikar ne podcenjujte. Če od domačinov slišite, da je nevarno, ima tisti, ki vam je to povedal, prav.