Nesreča v Ajdovščini usodna za pešca

Policisti so ugotovili, da sta bila vzroka tragične nesreče tako neprilagojena hitrost voznika osebnega avtomobila kot nepravilna hoja pešca.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent/Delo

Včeraj ob 21.05 uri se je na regionalni cesti v Ajdovščini zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri sta bila udeležena 42-letni voznik kombija z območja Upravne enote Ajdovščina in 68-letnik pešec, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Nesreča je bila za pešca usodna, začasno je prav tako bival na območju Upravne enote Ajdovščina.

Kot je zapisal predstavnik novogoriških policistov Dean Božnik, so ugotovili, da sta bila vzroka tragične nesreče tako neprilagojena hitrost voznika osebnega avtomobila kot nepravilna hoja pešca. Kot je navedeno v sporočilu, je voznik kombija vozil po regionalni cesti po Vipavski cesti iz smeri Bevkove ulice proti Vipavi. V bližini ene od stanovanjskih hiš hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, preglednosti, vidljivosti ter svojim vozniškim sposobnostim.

S prednjim desnim delom vozila je trčil v pešca, ki je hodil po vozišču ob desni strani vozišča, kljub temu da je bil ob levem robu vozišča pločnik. Pešec  je  zaradi  hudih  telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Policija je o nesreči obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, vozniku kombija pa so odredili strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini.

Poleg policistov in reševalcev NMP ZD Ajdovščina so na kraju nesreče posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja nezgode. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev nesreče in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda zoper 42-letnega voznika podali ustrezen ukrep, je še zapisal Božnik.

Policija sicer morebitne očividce nesreče oziroma vse, ki bi lahko posredovali koristne informacije, poziva, da se javijo na telefon (05) 393 41 00 ali .e-naslov ppp_nova_gorica.pung@policija.si.