Ogenj uničil bivalne prostore v Rogu, eno osebo odpeljali v UKC (FOTO in VIDEO)

Požar se je vnel v prvem nadstropju, ogenj je zajel več prostorov, preurejenih za bivanje - dnevni prostor, kuhinjo in spalnico.
Fotografija: Ponoči je zagorelo v nekdanji tovarni Rog v Ljubljani. FOTO: Marko Feist 
Odpri galerijo
Ponoči je zagorelo v nekdanji tovarni Rog v Ljubljani. FOTO: Marko Feist 

Ponoči je zagorelo v nekdanji tovarni Rog na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani. Kot so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR), je zagorelo ob 1.53. Požar se je vnel v prvem nadstropju, ogenj je nato zajel več prostorov, preurejenih za bivanje - dnevni prostor, kuhinjo in spalnico.



Zgoreli so v celoti, ob tem pa tudi pet kvadratnih metrov ostrešja. Na intervenciji so posredovali gasilci Gasilske brigade Ljubljana ter prostovoljni gasilci PGD Ljubljana-mesto, ki so požar pogasili in prezračili prostore.

Ponoči je zagorelo v nekdanji tovarni Rog v Ljubljani. FOTO: Marko Feist 
Ponoči je zagorelo v nekdanji tovarni Rog v Ljubljani. FOTO: Marko Feist 


Maja Ciperle Adlešič s Policijske uprave (PU) Ljubljana je za Delo povedala: »Po prvih zbranih podatkih naj bi zagorela soba v prvem nadstropju, kjer je bila peč na drva. Zaradi vdihavanja dima so eno osebo, ki je bila uporabnik te sobe, odpeljali v UKC Ljubljana.«

Vzrok požara za zdaj še ni znan, policisti so do jutra kraj dogodka zavarovali, tekom dopoldneva bodo opravili še ogled, je dodala Ciperle Adlešičeva.