Policist oropal banko na Cankovi, zatem v bližini umrl

V bančni ustanovi ni bil nihče poškodovan.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

Policiste murskosoboške policijske uprave so danes malo po 15. uri obvestili o ropu banke na Cankovi. Na kraju dogodka so  ugotovili, da je storilec policist, zaposlen na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota, prav tako je bila na kraju zavarovana pištola.

»Na podlagi prvih podatkov je bilo ugotovljeno, da je oborožen moški vstopil v prostore bančne ustanove in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka izročila. Med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan. Po dejanju je storilec s kraja ropa pobegnil in v nadaljevanju takoj po dogodku v neposredni bližini umrl,« so sporočili s PU Murska Sobota.

Okoliščine smrti storilca, katerega sta občana prestregla med begom, se še ugotavljajo. »En občan je bil v dogodku poškodovan in odpeljan v bolnišnico. Stopnje poškodb bodo znane naknadno.«

Ker so ugotovili, da je bil storilec policist, so policisti murskosoboške policijske uprave o tem takoj obvestili posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva (SDT), ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili.

Trenutno še intenzivno potekajo vse aktivnosti, zato bodo lahko več informacij posredovali jutri.