Otrok na Krvavcu padel s sedežnice, učitelj smučanja opisal trenutke reševanja

Dva smučarja sta ga ujela in zadržala toliko časa, da se je pod njimi pripravila mreža za reševanje. Otrok ni bil huje poškodovan.
Fotografija: Po prvih podatkih otrok ni bil huje poškodovan.
FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Po prvih podatkih otrok ni bil huje poškodovan. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Policisti so danes dopoldne na Krvavcu obravnavali padec otroka s sedežnice. Ko so ga prepeljali s smučišča do spodnje postaje žičnice, so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo, po prvih podatkih pa ni huje poškodovan, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Okoliščine kažejo, da se je med vožnjo s sedežnico premaknil preveč na rob sedala in po nekaj deset metrih vožnje zdrsnil pod zapiralo sedežnice, kjer ga je pred padcem v globino z rokami uspelo ujeti in zadržati dvema drugima smučarjema. Delavec smučišča je sedežnico takrat ustavil, pod njo pa so delavci na smučišču, mimoidoči in policist hitro raztegnili zaščitno mrežo, s katero so močno ublažili okoli desetmetrski padec proti tlom. Otroku so prvo pomoč nudili reševalci na smučišču. Tuja krivda je glede na doslej zbrana obvestila izključena.

Podatkov o ženski in moškem, ki sta otroka na sedežnici ujela in zadržala toliko časa, da se je pod njimi pripravila mreža za reševanje, policija nima in ju prosi, da se jim javita. Verjetno sta tujca. Brez njiju in prisebnih ljudi pod sedežnico bi se dogodek lahko končal drugače.

Napete trenutke med reševanjem je na Facebooku opisal Sandi Murovec, arhitekt, oblikovalec, alpski smučar in trener iz Kranja, predvsem pa eden tistih, ki so se danes po naključju znašli na mestu nesreče in hitro ter prisebno reagirali.

Ob srečnem razpletu se je počutil kot najsrečnejši človek, je zapisal. Opisal je, kako so uspeli improvizirali mrežo, nekakšen mini trampolin, s katerim so dečka obvarovali pred prehudim udarcem. Iz bolnišnice so jih kasneje obvestili, da jo je odnesel le z zvinom kolena.