Po požaru v jeseniški bolnišnici umrla še tretja oseba

Zagorelo je pred mesecem dni. V ponedeljek so ponovno odprli v ognjenih zubljih uničeni oddelek.
Fotografija: Tragična soba jeseniške bolnišnice. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Tragična soba jeseniške bolnišnice. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Jesenice – Moški, ki je bil po januarskem požaru v jeseniški bolnišnici s hudimi opeklinami prepeljan v ljubljanski univerzitetni klinični center, je tam podlegel poškodbam, so sporočili iz Splošne bolnišnice Jesenice. Požar, ki je izbruhnil 29. januarja v eni izmed sob na negovalnem oddelku, je tako terjal tri žrtve.

Dve osebi sta umrli že na kraju dogodka, tretjo osebo, ki je bila prav tako v sobi, v kateri je izbruhnil ogenj, pa so po požaru s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. Danes so v UKC Ljubljana jeseniški bolnišnici potrdili, da je umrl tudi bolnik, ki je bil premeščen v njihovo ustanovo. V jeseniški bolnišnici svojcem izrekajo iskreno sožalje.

Zaključuje se tudi kriminalistična preiskava o vzroku požara. Kot pojasnjujejo na Policijski upravi Kranj, bodo lahko podrobnosti pojasnili šele po zaključku vseh aktivnosti.


Odprtje oddelka


V ponedeljek pa so v bolnišnici po več kot mesecu dni ponovno odprli oddelek za zdravstveno nego in oskrbo, ki je bil v požaru najbolj poškodovan. Soba, v kateri je izbruhnil požar, pa še naprej ostaja zaprta.

Glede na prostorsko stisko jim vsaka prosta postelja in s tem možnost namestitve bolnikov zelo veliko pomenita. »Z današnjim dnem spet odpiramo vrata oddelka za zdravstveno nego in oskrbo. Po dobrem mesecu dni, ko je v eni od bolniških sob na tem oddelku izbruhnil požar, na oddelek spet sprejemamo paciente, ki potrebujejo podaljšano bolnišnično zdravljenje in rehabilitacijo, ter paciente, katerih odpust iz bolnišnice ni mogoč,« je ob odprtju sporočila Maja Valjavec iz Splošne bolnišnice Jesenice.

Preberite še: