Pogrešano žensko našli mrtvo, usoden je bil padec v grapo

54-letnica iz Severne Primorske se je iz planine Lom odpravila do bližnjega pašnika in se ni vrnila.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

Na poti med planinama Lom in Nemci na Tolminskem je v četrtek ob padcu v grapo umrla 54-letna ženska iz Severne Primorske. Na pot se je odpravila popoldne, po obsežni iskalni akciji so njeno truplo odkrili nekaj pred 23. uro.

Kot je sporočil predstavnik novogoriških policistov Dean Božnik, so jih svojci o tem, da jo pogrešajo, obvestili včeraj nekaj po 20. uri. Policisti PP Tolmin so ugotovili, da je ženska okoli 15. ure odšla iz planine Lom, in sicer proti planini Nemci oziroma do tamkajšnjega pašnika, da bi poiskala domače živali, ki se niso vrnile na omenjeno planino.

Iskalo jo je večje število gorskih reševalcev

Ker se ni vrnila, so jo domači začeli iskati med obema planinama, a je niso našli. V iskanje pogrešane osebe se je v večernih urah vključilo tudi večje število gorskih reševalcev GRS Tolmin, ki so pogrešano osebo, ki ni kazala znakov življenja, ob 22.45 našli približno pol kilometra od planine Lom, in sicer v neprehodni grapi približno sto metrov od steze.

Reševalci GRS Tolmin so jo nato v nočnih urah iz omenjene grape prenesli do planine Lom. Kasneje je zdravnik ZD Tolmin potrdil njeno smrt, o tragičnem dogodku je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o nesreči s smrtnim izidom s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.