Policija išče objestnega motorista: po zadnjem kolesu z več kot 140 kilometri na uro

Policisti so od marca v predoru Sten v Škofji Loki zaznali več kot 200 prekoračitev za več kot 30 kilometrov na uro.
Fotografija: Predrzni motorist FOTO: Pu Kranj
Odpri galerijo
Predrzni motorist FOTO: Pu Kranj

Kranjski policisti iščejo objestnega motorista, ki je v predoru Sten v Škofji Loki namesto 60 vozil kar 146 kilometrov na uro. Poleg tega je merilnik hitrosti prevozil po zadnjem kolesu. Ko ga bodo policisti izsledili, ga čaka globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.



Na PU Kranj ob tem opozarjajo, da takšna vožnja ni nikakršna vrlina, ampak »začetek tragične poti v najslabše in najnevarnejše scenarije«. Posledice pa so naravnost grozljive, še dodajajo na policiji. Ob tem vse motoriste pozivajo, naj svoje veščine preizkušajo na poligonih in dirkališčih, nikoli pa ne na cestah, kjer souporabljajo prometne površine in kjer s hujšimi kršitvami prometnih pravil ogrožajo druge udeležence v prometu. »Pravi motorist vse to ve in upošteva,« pojasnjujejo na PU Kranj.

Od začetka meritev marca letos so na tem delu škofjeloške obvoznice, kjer je dovoljena hitrost v obe smeri 60 kilometrov na uro, obravnavali več kot 200 prekoračitev hitrosti za 30 kilometrov na uro, štirje pa so vozili več kot 50 kilometrov na uro prehitro. Poleg že omenjenega motorista je bil neslavni rekorder še en motorist, ki je skozi predor vozil 132 kilometrov na uro.