Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Moški, ki se je zažgal pred vladno palačo v Zagrebu, je v kritičnem stanju

Neznani moški se je dopoldne polil z bencinom in se zažgal. Na kraj incidenta je že prispel premier Andrej Plenković. Vstop na Markov trg je policija zaprla.
Po pisanju hrvaških medijev so ga prepeljali v bolnišnico, vstop na Markov trg pa je policija zaprla. FOTO: Boris Kovacev/Cropix
Po pisanju hrvaških medijev so ga prepeljali v bolnišnico, vstop na Markov trg pa je policija zaprla. FOTO: Boris Kovacev/Cropix
STA
11. 6. 2024 | 11:18
11. 6. 2024 | 14:17
2:23

Pred stavbo hrvaške vlade v Zagrebu se je dopoldne za zdaj še neznani moški polil z bencinom in se zažgal, poročajo hrvaški mediji. Na kraj incidenta je že prispel hrvaški premier Andrej Plenković. Stanje moškega je po navedbah zdravnikov kritično.

Policija je potrdila incident in sporočila, da je prijavo prejela ob 9.37.

Priča je za hrvaški časnik Jutarnji list povedala, da je videla moškega, kako se v neposredni bližini vladne stavbe na Markovem trgu poliva s tekočino. O njegovem početju so hitro obvestili varnostnike. Ko so krenili proti moškemu, da bi ga legitimirali, ga je že zajel ogenj.

Moškega so po incidentu prepeljali v bolnišnico, vstop na Markov trg pa je policija zaprla.

Predstojnik travmatološke klinike kliničnega centra v Zagrebu Dinko Vidović je na novinarski konferenci opoldne sporočil, da je moški življenjsko ogrožen in da trenutno ni pri zavesti. Pojasnil je, da ima opekline četrte stopnje po skoraj celotnem telesu. »Prognoze so slabe,« je dodal in pojasnil, da gre za moškega, rojenega leta 1967.

Hrvaška vlada je izrazila pretresenost nad incidentom. »Policisti in vse pristojne službe so se hitro odzvali, da bi kar najhitreje pomagali ponesrečencu in pogasili ogenj,« je sporočil tiskovni predstavnik vlade Marko Milić.

Dodal je, da so predsednik vlade ter finančni in gospodarski minister, ki so bili tedaj na sestanku na vladi, takoj odšli na prizorišče incidenta, da bi videli, kaj se je zgodilo, medtem ko je zdravnica iz bližnje ordinacije že pomagala moškemu. Pojasnil je tudi, da je v teku kriminalistična preiskava.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine