Prijeli več preprodajalcev orožja

Na več krajih potekajo hišne preiskave, v Kresnicah so zjutraj oboroženi policisti vstopili v tri stanovanjske hiše.
Fotografija: Policisti v Kresnicah zaradi sumov prodaje orožja opravljajo hišne preiskave. Foto Bojan Rajšek
Odpri galerijo
Policisti v Kresnicah zaradi sumov prodaje orožja opravljajo hišne preiskave. Foto Bojan Rajšek

Kresnice – Na več krajih zaradi sumov kaznivih dejanj danes potekajo hišne preiskave, so nam potrdili na policiji, kjer smo preverjali jutranje policijske aktivnosti v Kresnicah. Tam so okoli 6. ure prebivalci opazili približno 15 »do zob oboroženih policistov«, ki so obkolili tri stanovanjske hiše, in sicer dve pri gasilnem domu in eno v bližini cerkve v Kresnicah. Čeprav na policiji podrobnosti o preiskavi še nočejo razkriti, po naših podatkih preiskujejo prodajo orožja.

Z ljubljanske policijske uprave so nas napotili na generalno policijsko upravo, kjer so nam pojasnili, da so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) ob 6. uri zjutraj skupaj s kriminalisti in policisti več policijskih uprav začeli izvajati sklepne aktivnosti v obsežni mednarodni kriminalistični preiskavi kaznivih dejanj s področja organizirane kriminalitete. »Prijetih je bilo več osumljencev, ki so kot člani kriminalne združbe izvrševali kazniva dejanja tako na območju Slovenije kot v tujini,« je pojasnila Vesna Drole, vodja sektorja za odnose z javnostmi policije.

Dodala je še, da zdaj poteka več hišnih preiskav in drugih operativnih aktivnosti »v smislu utemeljevanja suma storitve kaznivih dejanj« in da v kriminalistični preiskavi poteka tudi mednarodno policijsko sodelovanje z različnimi državami EU in Europolom, predkazenski postopek pa usmerja specializirano državno tožilstvo.