Ronaldo ni več obtožen posilstva

Tožba je umaknjena. Ali je sklenil dogovor s Kathryn Mayorga, ki je o domnevnem posilstvu spregovorila javno, ostaja neznanka.
Fotografija: Novica o obtožbi posilstva zoper nogometnega zvezdnika je pristala v svetovnih medijih in povzročila 15-odstotni potop delnic Ronaldovega Juventusa. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Odpri galerijo
Novica o obtožbi posilstva zoper nogometnega zvezdnika je pristala v svetovnih medijih in povzročila 15-odstotni potop delnic Ronaldovega Juventusa. FOTO: Massimo Pinca/Reuters

Američanka Kathryn Mayorga, ki je trdila, da jo je portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo poleti 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu in ji pozneje plačal 375.000 dolarjev, da o tem ne bi nikoli več spregovorila, je umaknila tožbo, lani vloženo v Las Vegasu.

Novico o umiku je objavil ameriški Bloomberg. Ali je Ronaldo, ki je obtožbo vselej zanikal in trdil, da je do spolnega odnosa prišlo vzajemno, s tožnico sklenil izvensodni dogovor, ostaja neznanka. Tožnica je prošnjo za umik vložila pred mesecem.

Novica o obtožbi posilstva zoper nogometnega zvezdnika je pristala v svetovnih medijih in povzročila tudi 15-odstotni potop delnic Ronaldovega Juventusa. New York Times je marca objavil tudi, da se je Ronaldov klub odpovedal poletnemu gostovanju na mednarodnem pokalu prvakov v ZDA ravno zaradi bojazni, da bi Američani Ronalda zajeli v zvezi s preiskavo posilstva.

Kot dodaja Bloomberg, tako odvetnik tožnice Leslie Stovall kot odvetnik Ronalda Peter Christiansen umika obtožnice nista komentirala.

Preberite še: