Smrtonosni požar v jeseniški bolnišnici bolnik zanetil z vžigalnikom

V preiskavi so kriminalisti preverjali tudi morebitno odgovornost oseb bolnišnice za dogodek.
Fotografija: V požaru v jeseniški bolnišnici so umrle tri osebe. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
V požaru v jeseniški bolnišnici so umrle tri osebe. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Policija je zaključila kriminalistično preiskavo o požaru v jeseniški bolnišnici, v katerem so umrle tri osebe. Ugotovili so, da je na postelji zagorelo zaradi uporabe vžigalnika, je pojasnil Bojan Kos, tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj.

Požar je bil večinoma omejen samo na posteljo, ki je bila ob oknu, gost dim in visoke temperature pa so škodo povzročili še na zunanji strani objekta in v nekaterih prostorih bolnišnice. Materialna škoda znaša okoli 180.000 evrov.

FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo


V preiskavi so ugotovili, da je vžigalnik povezan z moškim, o katerem se na podlagi vseh zbranih ugotovitev utemeljeno domneva, da je bil povzročitelj požara. Zgorela je postelja, na kateri je ležal on. Motiva dejanja policisti niso mogli potrditi. »Okoliščine kažejo na to, da je moški vžigalnik najverjetneje uporabil za poškodovanje varovala na postelji, ogenj pa mu je pri tem ušel izpod nadzora.«

V preiskavi so kriminalisti preverjali tudi morebitno odgovornost oseb bolnišnice za dogodek, vendar v njihovih dejanjih niso ugotovili znakov kaznivih dejanj. Kriminalisti bodo z ugotovitvami seznanili pristojno državno tožilstvo.

Kos je še pojasnil, da so kriminalisti s strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija opravili ogled kraja požara, več deset razgovorov z zaposlenimi in pričami ter obdukcijo trupel. Opravili so zahtevne forenzične preiskave s kemijskimi in biološkimi analizami zavarovanih sledi, pregledali so električne naprave in instalacije na kraju in tehnični pregled postelje, ki je bila žarišče požara.

Preberite še: