Soboški policisti prijeli pretepače, roparje in tatove

Z odlično organizacijo, podprto z dobrimi informacijami s terena, so policisti raziskali številna kazniva dejanja. 
Fotografija: Komandir Tomislav Habulin je predstavil uspehe prekmurskih policistov. FOTO: PP Murska Sobota
Odpri galerijo
Komandir Tomislav Habulin je predstavil uspehe prekmurskih policistov. FOTO: PP Murska Sobota

Murska Sobota – Prekmurski policisti so uspešno preiskali številna kazniva dejanja, ki so jih na območju murskosoboške policijske postaje storili nepridipravi v zadnjih mesecih. Raziskali so v javnosti precej odmeven pretep, ki se je zgodil junija letos v murskosoboškem parku na Soboških dnevih. Proti štirim osumljenim osebam, starim od 17 do 25 let, so podali kazensko ovadbo zaradi nasilništva. Grozi jim do tri leta zapora.

Tomislav Habulin, komandir murskosoboške policijske postaje, je na današnji tiskovni konferenci predstavil več uspešno preiskanih kaznivih dejanj ropov in tatvin. Prijeli so 29-letnega storilca, ki je v ponedeljek popoldne v soboškem parku mladoletniku grozil s solzivcem, mu iztrgal nahrbtnik in si prilastil njegovo denarnico in dokumenta. Proti malopridnežu bo podana kazenska ovadba zaradi ropa, za kar je predpisan zapor od enega do desetih let.

Uspešni so bili tudi pri odkritju dveh nasilnežev, ki sta prejšnjo soboto na območju Beltincev napadla moža na njegovem domu in ga pri tem telesno poškodovala.


Nasilneža so hitro prijeli 


»Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta osumljenca prišla do hiše oškodovanca, trkala na okno in nato poskušala nasilno vstopiti skozi zaklenjena vhodna vrata. Ko jima je oškodovanec vrata odprl, sta vstopila v hišo in od njega zahtevala denar. Oškodovanec jima je izročil manjšo količino denarja, s čimer nista bila zadovoljna, zato sta ga pretepla in huje telesno poškodovala,« je povedal Habulin. Toda oba nasilneža so policisti na relaciji Gančani–Beltinci nekaj po 20.30 prijeli.

Komandir Tomislav Habulin je predstavil uspehe prekmurskih policistov. FOTO: PP Murska Sobota
Komandir Tomislav Habulin je predstavil uspehe prekmurskih policistov. FOTO: PP Murska Sobota


Ker so obstajali vzroki za pripor in pridržanje, so 18-letniku odvzeli prostost, v ponedeljek pa je bil priveden pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor. Istega storilca so že sredi junija letos prijeli po ropu osebe na murskosoboški avtobusni postaji. Oškodovanca je pretepel ter mu ukradel prenosni telefon in denar. Proti njemu je bila mesec dni po storitvi kaznivega dejanja podana kazenska ovadba zaradi ropa. Grozi mu do deset let zapora.


Kradel kosilnice, motorne žage ...


V Murski Soboti so policisti v ponedeljek obravnavali tatvino dveh vrtnih kosilnic in otroškega kolesa. Dolgoprstneža so prijeli, ukradene predmete pa so vrnili lastniku. Proti 51-letnemu storilcu bo podana kazenska ovadba, za kar je predvidena denarna kazen ali zapor do enega leta.

Isti storilec je v začetku avgusta ukradel tri motorne žage, za kar je predviden zapor do treh let.


Združeni policisti prijeli dolgoprstneža


Sodelovanja murskosoboških in gornjeradgonskih policistov se zagotovo ni razveselil nepridiprav, ki je v avgustu in septembru v hotelskih sobah v Moravskih Toplicah in Radencih kradel denar. Možje postave so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je osumljeni, ki trenutno živi na območju Maribora, v Moravskih Toplicah izvedel šest, v Radencih pa eno kaznivo dejanje velike tatvine. Policisti so ugotovili, da je s kartico, ki jo je ukradel delavki v hotelu, prišel v hotelsko sobo ter iz nje ukradel denar. Skupna škoda v vseh kaznivih dejanjih znaša 2000 evrov. Proti 62-letnemu osumljencu bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje velike tatvine, za kar je predpisana zaporna kazen do petih let.

Poleg tega so policisti v ponedeljek opravili hišno preiskavo na območju Murske Sobote ter zasegli dve pištoli in nekaj streliva. Proti kršitelju sledi prekrškovni postopek za sum prekrška po zakonu o orožju, za kar je predpisana denarna kazen od 500 evrov do 1500 evrov.