Trije po avtocesti več kot 200 na uro

Najhitrejši je vozil s povprečno hitrostjo kar 221 km/uro.
Fotografija: Cestnega divjaka so oglobili. FOTO: PPP Maribor
Odpri galerijo
Cestnega divjaka so oglobili. FOTO: PPP Maribor

Maribor – V manj kot treh urah so konec tedna mariborski prometni policisti ujeli kar tri voznike osebnih avtomobilov, ki so na avtocesti vozili s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro. Najhitrejši med njimi je vozil s povprečno hitrostjo kar 221 kilometrov na uro.

Policisti so poostreni nadzor izvajali v petek, in sicer s policijskim službenim civilnim vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida 2000. »Okoli 18.25 so na avtocesti A4 Slivnica–Gruškovje, zunaj naselja Prepolje, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, ugotovili, da je 44-letni Mariborčan z osebnim avtomobilom znamke Mercedes-Benz na razdalji 1,7 kilometra vozil s povprečno hitrostjo 221 kilometrov na uro,« je pojasnil Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor. Voznika so ustavili in mu izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov, naložili pa so mu tudi devet kazenskih točk.

Nekaj minut pred 20. uro so na isti avtocesti, zunaj naselja Zlatoličje, kjer je hitrost prav tako omejena na 130 kilometrov na uro, izmerili 42-letnega državljana Hrvaške, ki je na razdalji slabih 700 metrov z mercedesom vozil s povprečno hitrostjo 202 kilometra na uro. Tudi njemu so naložili identično kazen, torej 120 evrov, kar je poravnal na kraju samem, prislužil pa si je tudi devet kazenskih točk.
 

Prehiter in pijan


Eno uro kasneje pa so na avtocesti A1 Ljubljana–Maribor, pri Slovenski Bistrici, ob enaki omejitvi hitrosti, ugotovili, da je 30-letni Ptujčan s fordom mondeo na razdalji več kot en kilometer vozil s povprečno hitrostjo 204 kilometre na uro. Za nameček je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog za predpisano sankcijo za oba ugotovljena prekrška: 1800 evrov in 17 kazenskih točk.

»Policisti znova in znova opozarjamo voznike, da spoštujejo cestnoprometne predpise in omejitve hitrosti. Kljub opozorilom še zmeraj ugotavljamo hujše kršitve, s čimer vozniki ogrožajo svojo in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu,« še poudarja Šadl in dodaja, da je, kot je vsem znano, prav neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši primarni vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.