Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Tudi Julija Adlešič krivde ne priznava

Adlešičevo, njenega partnerja Abramova, njegovo mamo Huskić Colaričevo in njegovega očeta Colariča obtožnica bremeni goljufije v škodo več zavarovalnic.
Adlešičevi in njenemu partnerju Abramovu grozi do osem let zapora. FOTO: Igor Mali
Adlešičevi in njenemu partnerju Abramovu grozi do osem let zapora. FOTO: Igor Mali
STA
21. 10. 2019 | 15:31
21. 10. 2019 | 15:48
3:57
Obtožena v primeru domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko Julija Adlešič se je na današnjem nadaljevanju predobravnavnega naroka izrekla za nedolžno. S tem se je pridružila preostalim trem soobtoženim – Sebastienu Abramovu, Gregorju Colariču in Tinki Huskić Colarič –, ki krivde v omenjeni zadevi ne priznavajo.

Predobravnavni narok na Okrožnem sodišču v Ljubljani v sojenju Adlešičevi in trem soobtoženim se je danes nadaljeval po tem, ko je bil v petek prekinjen. Sodnica Vesna Podjed ga je prekinila, ker je odvetnik Adlešičeve Boris Grobelnik opozoril, da v sodnem spisu ni pooblastila nadrejenih državnemu tožilcu Sedinu Kičinu, ki bi ga moral imeti, če bi hotel kot okrajni tožilec zastopati obtožbo pred okrožnim sodiščem. Tožilstvu je sodnica zato naložila, naj pooblastilo predloži do današnjega naroka.Adlešičevi in njenemu partnerju Abramovu grozi do osem let zapora. FOTO: Igor Mali
Adlešičevi in njenemu partnerju Abramovu grozi do osem let zapora. FOTO: Igor Mali


Zadnje je tožilstvo naredilo, a Grobelnik s pooblastilom danes ni bil zadovoljen. Menil je, da gre le za splošno, in ne specialno pooblastilo, ki da ga narekuje zakon, ter da pooblastila ni podpisala prava oseba. Kičin je nasprotno predložil eno od sodb vrhovnega sodišča, iz katere po njegovih besedah izhaja, da je pooblastilo ustrezno. Sodnica se je z njim strinjala in ocenila, da so izpolnjeni vsi pogoji za nadaljevanje naroka.

Ta se je nadaljeval z izjavo Adlešičeve glede krivde in možnostjo, da obramba in tožilstvo predlagata dodatne dokazne predloge. Odvetnik Adlešičeve je med drugim predlagal, naj sodišče v zadevi postavi nove izvedence, ki bi ocenili telesno in psihično zdravje Adlešičeve med dogodkom in po njem (kot je znano, ji tožilstvo očita, da si je dala odrezati roko, da bi skupaj s sostorilci prejela odškodnino, medtem ko sama trdi, da je šlo za nesrečo). Napovedal je tudi pisni predlog, naj se Adlešičevi odpravi pripor, ker da ponovitvena nevarnost ne obstaja, kar sicer trdi tožilstvo.

Julija Adlešič iz afere odrezana roka. FOTO: A. L.
Julija Adlešič iz afere odrezana roka. FOTO: A. L.


Sodišče bo moralo o današnjih predlogih odločiti do začetka glavne obravnave, prav tako o predlogu po izločitvi nekaterih dokazov, ki sta jih že v petek podala Abramov (slednji je prav tako v priporu) in Colarič. Njuna obramba namreč zahteva izločitev nekaterih zapisnikov iz preiskave, ker da priče niso bile ustrezno poučene o njihovih pravicah. Colaričeva obramba tudi trdi, da ta slabo sliši in je duševno zaostal, kar da naj preverijo sodni izvedenci.

Marca letos je namreč odjeknila zgodba, da si je Adlešičeva januarja domnevno sama odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva je to naredila, da bi od zavarovalnic prejela visoko odškodnino, pri tem pa da so sodelovali tudi preostali obtoženi. Adlešičevo so menda namreč življenjsko in nezgodno zavarovali pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.

Adlešičevo, njenega partnerja Abramova, njegovo mamo Huskić Colaričevo in njegovega očeta Colariča obtožnica tako bremeni goljufije na škodo več zavarovalnic. Prvim trem grozi do osem let zapora, Colariču pa do dve leti zapora.

Abramovi mami Huskić Colaričevi grozi do osem let zapora. FOTO: Dejan Javornik
Abramovi mami Huskić Colaričevi grozi do osem let zapora. FOTO: Dejan Javornik

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine