Umrla voznica in dva sopotnika

Voznica je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala na nasprotno smerno vozišče.
Fotografija: V prometni nesreči so umrli trije ljudje. FOTO: PGD Slovenska Bistrica
Odpri galerijo
V prometni nesreči so umrli trije ljudje. FOTO: PGD Slovenska Bistrica

Sinoči malo po 19. uri se je na glavni cesti Slovenska Bistrica–Ptuj, izven naselja Šikole, zgodila tragična prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe, dve pa sta se lahko telesno poškodovali. 

Voznica je zapeljala na nasprotno smer vozišča. FOTO: PGD Talum Kidričevo
Voznica je zapeljala na nasprotno smer vozišča. FOTO: PGD Talum Kidričevo
43-letna Ptujčanka je takrat vozila osebni avtomobil iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju. Ko je na delu vozišča pripeljala iz daljše ravnine v blagi levi ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje njeno vozilo začelo bočno drseti po bankini ob desni strani, nato jo je zaneslo na levo smerno vozišče, ko je nasproti, iz smeri Ptuja, pravilno pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila in čelno trčil v desno, bočno stran osebnega avtomobila povzročiteljice, je potek nesreče opisal Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor. 
 
V trčenju so se povzročiteljica prometne nesreče in oba sopotnika na zadnjih sedežih v drugem vozilu, 82-letni moški in 62-letna ženska, tako hudo poškodovali, da so na kraju nesreče umrli. 65-letni voznik in njegova 64-letna sopotnica na prednjem sedežu sta se v nesreči lažje telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v ptujsko bolnišnico. Vse štiri osebe v drugem vozilu so doma iz Ajdovščine, je še dodal Šadl.

Vseh pet udeleženih oseb je med vožnjo uporabljalo varnostne pasove.
 
Ogleda kraja prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča na Ptuju in ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz ODT na Ptuju, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Policisti bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu.