V Borecih trčila vlak in osebni avtomobil

Usodno trčenje se je zgodilo na nevarnem nezavarovanem prehodu, 49-letna voznica je umrla na kraju nesreče.
Fotografija: V naselju Boreci (Križevci pri Ljutomeru) sta trčila vlak in osebni avtomobil. FOTO: Oste Bakal/Slovenske Novice
Odpri galerijo
V naselju Boreci (Križevci pri Ljutomeru) sta trčila vlak in osebni avtomobil. FOTO: Oste Bakal/Slovenske Novice

Danes malo po 10. uri so bili pomurski policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v naselju v naselju Boreci (občina Križevci pri Ljutomeru), kjer sta trčila vlak in osebni avtomobil. 

49-letna voznica je vozila iz smeri Križevcev pri Ljutomeru in pri nezavarovanem prehodu, označenem z andrejevim križem, brez ustavljanja zapeljala na prehod ravno v trenutku, ko je iz Ljutomera v smeri proti Radencem pripeljal tovorni vlak. Ta je vozilo po trčenju pred seboj potiskal približno 200 metrov. 

Zdravnik zdravstvenega doma Ljutomer je na kraju potrdil smrt voznice osebnega avtomobila.

Usodno trčenje se je zgodilo na nevarnem nezavarovanem prehodu, kjer se je prometna nesreča zgodila tudi lani.



Kot je pojasnil policijski inšpektor iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota Srečko Šteiner, je bila voznica v vozilu sama, po prvih ugotovitvah pa tudi ni uporabljala varnostnega pasu, piše spletni portal sobota.info. »Po prvih ugotovitvah je vzrok za prometno nesrečo nepazljivost oziroma neupoštevanje prometne signalizacije. Ta narekuje, da ko se približujemo nezavarovanemu prehodu, zmanjšamo hitrost, in če se približuje vlak, vozilo tudi ustavimo,« pojasnjuje Šteiner.

To je sicer prva smrtna žrtev na pomurskih cestah letos. Zadnjo so obravnavali marca lani.