Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V hudi prometni nesreči blizu Vrtojbe umrli dve osebi, več poškodovanih

Voznik kombija je trčil v tovorno vozilo. Hitra cesta H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo v smeri Italije je spet odprta.
Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Be. B., B. T.
5. 7. 2024 | 11:15
5. 7. 2024 | 15:31
2:45

Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da se je danes okrog pol desete ure zjutraj zgodila prometna nesreča IV. kategorije s smrtnim izidom na hitri cesti H4 blizu nekdanjega mejnega prehoda Vrtojba v smeri Italije. 

Po dosedanjih ugotovitvah je 32-letni voznik tovornega vozila polpriklopnika s pripeto prikolico ustavil na koncu kolone motornih vozil. Kmalu zatem se je v njegovo tovorno vozilo oziroma v zadnji del polpriklopnika zaletel 40-letni voznik kombija, državljan Francije.

V prometni nesreči sta zaradi posledic telesnih poškodb umrli dve osebi, in sicer 40-letni voznik kombija in mlajši sopotnik v vozilu, ki je sedel spredaj desno. Več drugih mlajših sopotnikov (7 mlajših oseb) v kombiju je bilo telesno poškodovanih in so jih kasneje reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Teža telesnih poškodb mlajših sopotnikov ni znana, po prvih podatkih nihče med njimi ni v življenjski nevarnosti. Zdravnik niujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica je odredil sanitarno obdukcijo za oba umrla, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Glede na dosedanje ugotovitve je skupina v omenjenem kombiju danes zgodaj zjutraj krenila iz Avstrije in nato nadaljevala prek Slovenije v smeri Francije.

O tragični nesreči so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča, ki je odšel na kraj hude prometne nesreče in ogled prepustil policiji, prav tako so o nesreči obvestili tudi okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Poleg policistov PU Nova Gorica so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci in reševalci in druge pristojne službe.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine hude prometne nesreče.

Zaradi prometne nesreče je bila hitra cesta H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo v smeri Italije zaprta. Promet so preusmerili na regionalno cesto na izvozu Šempeter. Hitra cesta je bila dlje časa zaprta, zdaj pa je spet odprta.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine