V Jevnici osebni avto namerno v policijsko vozilo

Policisti so sprožili iskanje domnevnih storilcev kaznivih dejanj tatvine v gozdu. Nad Goliščami je krožil helikopter.
Fotografija: V gozdu nad Jevnico in Kresniškimi Poljanami policisti iščejo storilce kaznivih dejanj tatvine. Fotografija je simbolična. FOTO: PU Krško
Odpri galerijo
V gozdu nad Jevnico in Kresniškimi Poljanami policisti iščejo storilce kaznivih dejanj tatvine. Fotografija je simbolična. FOTO: PU Krško

Širše območje krajevne skupnosti Jevnica v občini Litija je od 19. ure preletaval helikopter in tako pomagal policistom na terenu, ki so vztrajno iskali domnevne nepridiprave, ki so pobegnili v gozd.

Ti naj bi bili po naših neuradnih podatkih osumljeni več kaznivih dejanj tatvine na območju Golišč. Policisti so domačinom svetovali, naj ostanejo doma. V tem delu litijske občine se je dogajala prava večerna drama.

Kakor nam je uspelo zvedeti, so osumljeni storilci v osebnem vozilu, domnevno štirje, pobegnili s kraja dogodka in namerno trčili v policijsko vozilo, ki je bilo zatem parkirano nasproti nogometnega igrišča v Jevnici.

Helikopter je krožil nad Goliščami. Osebno vozilo storilcev so s pomočjo domačinov izsledili v gozdu nad naseljem Kresniške Poljane. Z ljubljanske policijske uprave so domačine pozvali, naj ostanejo doma.