V Kolpi utonila dva moška

Moška naj bi utonila pri poskusu nezakonitega prestopa državne meje. 
Fotografija: Levi breg mejne reke Kolpe, v Učakovcih. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Levi breg mejne reke Kolpe, v Učakovcih. FOTO: Uroš Hočevar

Gasilci iz Črnomlja so včeraj iz Kolpe, med vasjo Vukovci in Kovačjim gradom, potegnili dve moški trupli. Kriminalisti, kriminalistični tehnik in policisti so opravili ogled kraja, točen vzrok smrti pa bo ugotovljen s sanitarno obdukcijo. 

Za pomoč pri ugotavljanju identitete umrlih so kriminalisti že zaprosili tuje varnostne organe. Po prvih zbranih obvestilih naj bi moška utonila pri poskusu nezakonitega prestopa državne meje, je sporočil Robert Perc, višji samostojni policijski inšpektor novomeške Policijske uprave (PU). 

Na območju novomeške policije je bilo sicer v zadnjih štiriindvajsetih urah prijetih 21 tujih državljanov, ki so poskušali nezakonito prestopiti državno mejo med Republiko Hrvaško in Slovenijo. Krški policisti so včeraj v jutranjih urah v Kostanjevici na Krki prijeli državljana Pakistana, črnomaljski policisti so v Ručetni vasi prijeli državljana Afganistana in Pakistana, pri Zapudju pa so popoldne prijeli dva državljana Iraka. Šentjernejski policisti so skupaj z novomeškimi na območju Cerovega Loga prijeli 15 državljanov Sirije in državljana Iraka, je še sporočil Perc.