V preiskavi odkrili 417 sadik konoplje

Trideset- in 24-letna Ljubljančana, ki so ju sumili neupravičene proizvodnje prepovedane droge konoplja, sta imela prirejena prostora, v njih pa 417 sadik konoplje.
Fotografija: Poleg 417 sadik so zasegli še tri kilograme že posušene konoplje, deset tabletk ekstazija in pripomočke za umetno gojenje. FOTO: PU Ljubljana
Odpri galerijo
Poleg 417 sadik so zasegli še tri kilograme že posušene konoplje, deset tabletk ekstazija in pripomočke za umetno gojenje. FOTO: PU Ljubljana

Ljubljanski policisti so v sredo na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri dveh Ljubljančanih. Sumili so, da se 30- in 24-letnik ukvarjata s proizvodnjo prepovedane droge konoplje. Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so odkrili prirejena prostora, v njih pa 417 sadik konoplje velikosti od deset do 40 centimetrov, so sporočili s PU Ljubljana.
 
Zasegli so še tri kilograme že posušene konoplje, deset tabletk ekstazija in pripomočke za umetno gojenje, mobilni telefon, prenosni računalnik in pripomočke za umetno gojenje.

FOTO: PU Ljubljana
FOTO: PU Ljubljana

 
Tridesetletnega osumljenca so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor, zoper 24-letnega osumljenca pa so policisti podali kazensko vadbo. Ta še ni bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja.