V trčenju sedem poškodovanih

Na štajerski avtocesti voznik tovornjaka s priklopnikom povzročil nesrečo, trčilo je sedem vozil.
Fotografija: Avtocesta je bila zaradi odstranjevanja posledic dlje časa zaprta. FOTO: PU Celje
Odpri galerijo
Avtocesta je bila zaradi odstranjevanja posledic dlje časa zaprta. FOTO: PU Celje

Celje – Z eno hudo poškodbo in več lažjimi se je včeraj končala nesreča, ki se je zgodila nekaj minut po deseti uri na avtocesti približno 500 metrov od počivališča Lopata v smeri proti Mariboru, na odseku, kjer potekajo vzdrževalna dela. V verižnem trčenju je bilo udeleženih kar sedem vozil.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin je kasneje pojasnila, da so bila v prometno nesrečo vpletena tri kombinirana vozila, dve osebni vozili in dve tovorni. »Prometno nesrečo je povzročil 42-letni slovenski državljan, voznik tovornega vozila s priklopnikom. Trčil je v osebno vozilo, ki je ustavljalo za kolono stoječih vozil. To vozilo je odbilo v osebno vozilo pred njim, pred tem vozilom pa so stala tri kombinirana vozila in na začetku kolone še tovorno vozilo.

»Zaradi posledic trčenja so v celjsko bolnišnico odpeljali šest ljudi, in sicer oba voznika osebnih vozil in njuni sopotnici ter dva voznika kombiniranih vozil. Po prvih podatkih je bila v nesreči hudo poškodovana 78-letna sopotnica v enem od osebnih vozil, pri preostalih šestih, ki so bili odpeljani v Splošno bolnišnico Celje, naj bi šlo za lažje poškodbe,« je povedala.

Avtomobila sta trčila tudi na Kolodvorski cesti v Pivki, dva sta se poškodovala. FOTO: PGD Pivka
Avtomobila sta trčila tudi na Kolodvorski cesti v Pivki, dva sta se poškodovala. FOTO: PGD Pivka


Avtocesta je bila zaradi odstranjevanja posledic dlje časa zaprta. Zaradi preusmerjenega prometa je bila gneča tudi na obvozni cesti. Za nameček je bila zaradi prometne nesreče, kjer jo je na srečo skupila le pločevina, zaprta tudi Ljubljanska cesta v bližini prostorov Avto-moto zveze Slovenije. »V prometni nesreči je bilo udeleženo osebno vozilo, predelano na plin, ki je uhajal,« je pojasnila Trbulinova.

Tudi v nedeljo in v noči na ponedeljek so imeli policisti, gasilci in reševalci precej dela z neprevidnimi vozniki in prometnimi nesrečami. Zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan en voznik.

V 54 prometnih nesrečah, ki so se zgodile v nedeljo, je nastala le premoženjska škoda, v sedmih so bili udeleženci lažje poškodovani, v dveh pa huje. Ena od nesreč se je zgodila v nedeljo zvečer na Kolodvorski cesti v Pivki, kjer sta trčili osebni vozili. »Posredovali so gasilci PGD Postojna in Pivka. Zavarovali so kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP Postojna,« je poročal republiški center za obveščanje.
Dva sta se v nesreči poškodovala.