Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Vzrok smrtonosnega trčenja vlaka in avtobusa na Slovaškem še ni znan

V tragediji je po zadnjih podatkih reševalnih služb umrlo sedem ljudi, pet pa jih je bilo poškodovanih.
FOTO: Robert Novak via Reuters
FOTO: Robert Novak via Reuters
STA
28. 6. 2024 | 08:23
28. 6. 2024 | 09:17
1:42

Ni jasno, ali je bila vzrok za trčenje avtobusa in vlaka na jugu Slovaške tehnična ali človeška napaka, je na kraju nesreče v četrtek povedal slovaški notranji minister Matuš Šutaj Eštok. V tragediji je po zadnjih podatkih reševalnih služb umrlo sedem ljudi, pet pa jih je bilo poškodovanih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Avtobus in vlak razreda EuroCity, namenjen iz Prage v Budimpešto, sta v četrtek okoli 17. ure trčila na železniškem prehodu pri kraju Nove Zamky na jugozahodu Slovaške. Reševalne službe so sprva sporočile, da je v nesreči umrlo pet ljudi, a je število nato naraslo na sedem.

FOTO: Police of Slovak Republic/AFP
FOTO: Police of Slovak Republic/AFP

Še pet ljudi je bilo poškodovanih, vključno s strojevodjo, ki je utrpel opekline, potem ko je lokomotiva ob trčenju zagorela. Nesreča se je sicer zgodila na železniškem prehodu, zaščitenem z zapornicami in opremljenem s svetlobnimi signali.

Na kraj nesreče se je odpravil notranji minister Šutaj Eštok, ki je novinarjem povedal, da ni še jasno, ali je bil vzrok za nesrečo tehnična ali človeška napaka. Mediji ugibajo, da bi tragedij lahko povzročila napaka v signalizaciji, saj je bila menda poškodovana v nedavnih neurjih na območju.

FOTO: Robert Novak/Reuters
FOTO: Robert Novak/Reuters

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine