Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Z enim udarcem povzročil dvojni zlom čeljusti

Obtoženi nogometaš Renato Simić zanika krivdo in spreminja zgodbo.
Grozi mu pet let zapora. FOTO: Moni Černe
Grozi mu pet let zapora. FOTO: Moni Černe
16. 1. 2024 | 05:00
5:14

V nadaljevanju preberite:

Ljubljančan Renato Simić, od 1. septembra lani desno krilo NK Krka, je v sodno dvorano koprskega sodišča, kjer so mu začeli soditi, ker naj bi nič hudega slutečemu mladeniču z enim udarcem avgusta 2019 povzročil dvojni zlom čeljusti, prikorakal skoraj pol ure prepozno. V trenutku, ko je okrožni sodnik Julijan Glavina zanj že odredil prisilno privedbo. Ne prvič.

Simić je krivdo zanikal, v zagovoru pa povedal svojo plat zgodbe, ki se je po potrebi spreminjala. »V Pergolo sem z dvema prijateljema prišel okoli polnoči.« Družbo sta mu delala takratna nogometaša Adi Drevenšek in Maks Gantar, današnji športni direktor NK Krško. Nihče od njiju se do zdaj ni pojavil na sodišču, vabljena sta bila večkrat.

»Dekle oškodovanca je prišlo k naši mizi, ker je poznalo Maksa.« Potem naj bi k mizi pristopil še Mark K., ki ga, »tako kot njegovega dekleta, nisem poznal. Maksa je odrinil, agresivno prijel dekle za roko, mimogrede pa odrinil še mene,« je opisoval obdolženi, ki ga je menda le vprašal: »Kaj je bilo tega treba?«

V tistem naj bi se mu oškodovanec agresivno približal in naslonil čelo na njegovo ter ga zgrabil za levo roko. »Kaj je govoril, nisem razumel, ker je bila glasba preglasna. Prestrašen sem dvignil roko,« je govoril. »Ste ga udarili?« je zanimalo sodnika. »Nisem!« Spomnil se je še, da je po dvigu roke oškodovanec stopil dva koraka nazaj, potem pa z dekletom odšel iz lokala.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine