Zaradi gojenja in posesti droge priprli 42-letnika

V njegovi stanovanjski hiši so našli in zasegli 440 sadik konoplje; v poslovnem objektu v Šiški pa več paketov kokaina, 530 sadik in 31 paketov že posušene konoplje in pripomočke za gojenje. Ob prijetju je imel 42-letnik pri sebi dober kilogram kokaina.
Fotografija: V poslovnem prostoru so našli in zasegli 530 sadik konoplje. FOTO: PU Ljubljana
Odpri galerijo
V poslovnem prostoru so našli in zasegli 530 sadik konoplje. FOTO: PU Ljubljana

Policisti so v sredini maja zasegli večjo količino prepovedane droge, za katero utemeljeno sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo in kokain. Policisti so pred tem prijeli prijavo, da bi naj 42-letnik slovenski državljan, ob pomoči leto starejšega državljana Bosne in Hercegovine, v poslovnem objektu v Šiški gojil prepovedano drogo. Osumljenca so sredi meseca prijeli in pridržali. Ob prijetju je imel 42-letnik pri sebi 1,6 kilograma kokaina, so sporočili s PU Ljubljana.
 
Policisti so s pridobljeno odredbo sodišča opravili preiskavo prostorov na območju Ljubljane in okolice Kranja, preiskali so tudi njuna osebna vozila. Ugotovili so, da sta osumljenca prek svojih podjetij od začetka lanskega leta najela  poslovni objekt v Šiški, skladišča pa preuredila za gojenje rastline konoplje.
 
FOTO: PU Ljubljana
FOTO: PU Ljubljana
Pri preiskavi stanovanjske hiše 42-letnika v okolci Kranja, so policisti našli in zasegli 440 sadik konoplje in pripomočke za gojenje te prepovedane droge. V poslovnem objektu v Šiški pa so našli in zasegli okoli 530 sadik konoplje, 31 paketov posušene konoplje, našli so tudi pripomočke za gojenje. V vozilu istega osumljenca so zasegli tudi več mobilnih telefonov in zavitek, v katerem je bil kokain.
 
42-letnik je bil po zaključenih aktivnostih kazensko ovaden zaradi  utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje  in  prometa  s prepovedanimi  drogami, nedovoljenimi snovmi v športu  in  predhodnimi  sestavinami  za izdelavo prepovedanih drog. Osumljenca so privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Zoper njegovega pomočnika, 43-letnika, je bilo pridržanja po zbranih obvestilih odpravljano, podana pa bo kazenska ovadba.
 
V preteklosti še nista bila obravnavana za tovrstna kazniva dejanja.

FOTO: PU Ljubljana
FOTO: PU Ljubljana

 

 

Preberite še: