Žrtev sobotnega streljanja v Portorožu zunaj smrtne nevarnosti

V preiskavi, ki še poteka, je policija pridržala in nato izpustila tri ljudi. Strelca še ni prijela.
Fotografija: Posnetek iz Portoroža
Odpri galerijo
Posnetek iz Portoroža

Koper – Žrtev sobotnega streljanja na portoroški plaži, 38-letni slovenski državljan z območja Ljubljane, je zunaj smrtne nevarnosti. Njegovo stanje je stabilno in se še zdravi, je pojasnil predstavnik policije Dejan Grandič. V preiskavi, ki še poteka, je policija pridržala in medtem že izpustila tri ljudi. Strelca še ni prijela.

Policija v zvezi s sobotnimi dogodki na portoroški plaži obravnava kaznivi dejanji poskusa umora in povzročitve splošne nevarnosti. Streljanje je bilo na javnem kraju, kjer je bilo takrat več naključnih sprehajalcev in drugih obiskovalcev, je v današnji izjavi za javnost navedel pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dejan Grandič.

Ker intenzivna preiskava še poteka, je policija za zdaj skopa z informacijami. Je pa Grandič pojasnil, da so v tej fazi postopka prijeli tri moške, državljane Slovenije, jih pridržali in z njimi opravili preiskovalna dejanja. Vse tri so nato v nedeljo tudi izpustili na prostost.

O motivu streljanja, morebitnih sumih v zvezi z identiteto strelca in drugih podrobnostih je po Grandičevih besedah prezgodaj govoriti. Na vprašanje, ali je srelec plačanec in ali naj bi se že nahajal v Srbiji, je Grandič odgovoril, da tega ne more ne potrditi ne zanikati.

Kriminalist je potrdil le to, da so do zdaj identificirali štiri udeležence streljanja. Vsi so državljani Slovenije, gre pa za ljudi, ki so jih večkrat obravnavali za različna kazniva dejanja, tudi takšna z elementi nasilja ter s področja prepovedanih drog.

Ob tem je Grandič pozval vse, ki bi imeli kakršne koli koristne informacije v zvezi s streljanjem in policija z njimi še ni opravila razgovora, da se javijo policiji, lahko tudi anonimno. Prav tako policija prosi za posredovanje morebitnih amaterskih posnetkov, ki bi pomagali pri razjasnitvi dogajanja.