Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Edini cilj naj bo razogljičenje ob varni oskrbi in dostopnih cenah

Številni cilji so odveč, vključno s tem, za koliko odstotkov se mora zvišati delež obnovljivih virov ali učinkovitost rabe energije.
Cilj mora biti razogljičenje, ne delež obnovljivih virov ali število elektrolizerjev. FOTO: Leon Vidic/Delo
Cilj mora biti razogljičenje, ne delež obnovljivih virov ali število elektrolizerjev. FOTO: Leon Vidic/Delo
20. 5. 2024 | 06:00
4:45

V nadaljevanju preberite:

Energetika se mora razogljičiti, to je edina pot, so se strinjali energetiki na konferenci energije na kvadrat E2ZS, ki jo je organizirala Energetska zbornica Slovenije. Generalni sekretar Eurelectric Kristian Ruby meni, da Evropa potrebuje nov načrt za elektrifikacijo, in dodaja, da ima EU nasploh preveč prioritet in ciljev in je zdaj čas predvsem za izvedbo dogovorjenega v predpisih. Pri tem je treba najti pravo ravnotežje med realizmom in ambicijami.

»EU je že uspelo, da 72 odstotkov elektrike pridobi iz nizkoogljičnih virov. Kljub temu je veliko potrošnikov izgubljenih v zelenem prehodu, energetska preobrazba pa je proces, ki zahteva toliko od vseh nas, da bomo imeli vsi v prihodnosti dovolj dela,« je jasno povedal. »V zadnjih petih letih se je veliko spremenilo. Priča smo novemu svetovnemu redu, v katerem postaja vloga Evrope manjša, Azija je čedalje močnejša, gospodarska dejavnost se seli zunaj Evrope,« je še dejal Ruby.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine