Predstavitvena informacija

Spremenimo navade za manj plastičnih vrečk in lepše okolje

Prav vsak izmed nas nosi odgovornost do okolja. Tudi pri nakupovanju ravnajte odgovorno in trajnostna vrečka naj postane stalnica pri vaših nakupih.
Fotografija: FOTO: Arhiv HOFER 
Odpri galerijo
FOTO: Arhiv HOFER 

Okoljevarstveniki opozarjajo na vedno večjo težavo plastičnega onesnaževanja. Velik del težav so plastične vrečke, saj neodgovorno ravnanje z njimi močno onesnažuje okolje, v morju pa se vanje pogosto zapletejo živali, ki zaradi tega lahko tudi poginejo. Plastične vrečke razpadejo le na manjše strupene delce, ti pa zastrupljajo zemljo, vodo in zrak ter prehajajo v prehrambni cikel živali in ljudi, kar lahko povzroči številne bolezni.  
 

Po nakupih z mislijo na okolje


Skrb za okolje je skrb prav vsakogar izmed nas in tudi pri nakupovanju imejte v mislih trajnostne odločitve. Po nakupih se odpravite z lastno vrečko za večkratno uporabo in se tako izognite nepotrebnim dodatnim plastičnim vrečkam, ki jih doma najpogosteje takoj odvržete v smeti. V HOFERjevih poslovalnicah po Sloveniji je od februarja 2018 na voljo trajnostna vrečka Manj je v(r)eč, narejena iz bombaža Fairtrade.

Lastna vrečka naj postane stalna popotnica pri vaših nakupih. Narava vam bo hvaležna! Majhen korak za vas, velik korak za naš planet!
 
FOTO: Arhiv HOFER
FOTO: Arhiv HOFER


 

V slogi je moč


Pri HOFERju se z iniciativo Danes za jutri že vrsto let posvečajo čim bolj odgovornemu ravnanju do okolja na vseh področjih poslovanja, hkrati pa želijo ozaveščati, kako lahko vsak od nas deluje bolj trajnostno. Eden od družbenih in ekoloških izzivov, na katerega želijo opozoriti, je problematika pretirane uporabe plastičnih vrečk. Zato so se pri projektu Manj je v(r)eč povezali z Ekologi brez meja, ki jim bodo namenili pet centov od vsake prodane vrečke za projekt Očistimo vode v sklopu akcije Očistimo Slovenijo. Ta bo 15. 9. 2018 v okviru največjega okoljskega projekta v zgodovini človeštva – svetovne čistilne akcije Očistimo svet 2018 (World Cleanup Day 2018), ki bo na isti dan v 150 državah po vsem svetu. Pri čiščenju bodo sodelovali tudi HOFERjevi zaposleni.
           
Do zdaj HOFERjevo trajnostno vrečko »Manj je v(r)eč« uporablja že več kot 49.000 ljudi, aktualno število in s tem zbrana sredstva pa lahko spremljate na spletni strani www.manjvrec.si.

FOTO: Maja Rotovnik
FOTO: Maja Rotovnik


Pridružite se akciji Očistimo Slovenijo in največji svetovni čistilni akciji World Cleanup Day 2018
Prav vsak lahko prispeva k bolj čistemu okolju, prav vsak še tako majhen korak je pomemben.
Pridružite se akciji Očistimo Slovenijo, ki bo 15. 9. 2018 v okviru največje svetovne čistilne akcije Očistimo svet 2018 (World Cleanup Day 2018), in bo na isti dan v 150 državah po vsem svetu.
 
Prijavite se na spletni strani www.ocistimo.si.