Bernard Brščič edini kandidat, Lucija Šikovec Ušaj izstopila iz stranke

Po razkolu znotraj stranke in slabem rezultatu na evropskih volitvah bodo danes na volilnem in programskem kongresu člani Domovinske lige potrjevali predsednika stranke.
Fotografija: Norma Korošec in Bernard Brščič ostajata del Domovinske lige, med tem ko se je Lucija Šikovec Ušaj že poslovila in izstopila iz stranke. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Norma Korošec in Bernard Brščič ostajata del Domovinske lige, med tem ko se je Lucija Šikovec Ušaj že poslovila in izstopila iz stranke. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Ljubljana – Edini kandidat za predsednika skrajne desne suverenistične stranke na današnjem kongresu Domovinske lige (DOM) je aktualni predsednik Bernard Brščič, ki napoveduje, da bo stranka po njegovim vodstvom še naprej zastopala enaka stališča. Kongres, sicer zaprt za javnost, pa vidi kot »kongres očiščenja«.

Stranka DOM bo namreč izbirala tudi novo podpredsednico, saj je po burnem in javnem sporu v zadnjem tednu tudi formalno izstopila Lucija Šikovec Ušaj, ena od njenih ustanoviteljic. »Čakala sem, saj sem od avgusta zahtevala dokumentacijo o financah ... A ker sem videla, da je ne bom dobila, sem zdaj izstopila,« je pojasnila. Kot poglaviten razlog za odhod izpostavlja ugotovitev, da je stranka pravzaprav satelit SDS.

»Uporabili so nas, da so animirali svoje volivce in jih aktivirali s sovražnimi napadi. Takšnih sovražnih napadov, kot od njih, nismo bili deležni niti iz levice, kot bi to lahko pričakovali,« je še navedla nekdanja članica strank DOM in SDS, ki izpostavlja, da je doživela »hudo streznitev«.

Za politiko, ki jo ima rada, pravi, da je veliko bolj umazana kot zagovarjanje morilcev na sodišču. »Zame je bila to daleč najbolj umazana izkušnja v življenju,« je dejala in dodala, da jo bo gotovo še spremljala in kritizirala.

Poleg nje je – kot nam je potrdil Brščič – izstopalo tudi nekaj drugih članov. »Nekaj izstopov je bilo, a ne množičnih. Sem olajšan, da je gospa vzela slovo, saj s takšnimi posamezniki ne pri političnem projektu ne drugače ne gre sodelovati,« navaja njen predsednik, ki dodaja, da morajo znotraj stranke zdaj stvari postaviti na pravo mesto, saj so jim obtožbe, da je Janševa marioneta in da deluje po njegovem nareku, naredile veliko škode. 

Stranka, ki je bila ustanovljena za nastop na evropskih volitvah, bo kot vse kaže, svojo pot nadaljevala kljub začetnem neuspehu stranke. Na njeni listi za evropske volitve, na kateri so bili štirje kandidati, in sicer nosilec liste Brščič, Lucija Šikovec Ušaj, Norma Korošec in Marko Oblak, je prejela vsega 8.184 glasov oziroma 1,7 odstotka.

Preberite še:

Komentarji: