Boj za prvi stolček Onkološkega inštituta

Na razpis za vodilno delovno mesto se je prijavila tudi nekdanja direktorica SB Trbovlje Romana Martinčič.
Fotografija: Že jutri bo morda znano, komu bodo svetniki zaupali vodenje Onkološkega inštituta. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Že jutri bo morda znano, komu bodo svetniki zaupali vodenje Onkološkega inštituta. FOTO: Blaž Samec/Delo

Na jutrišnji seji sveta Onkološkega inštituta (OI), ki se bo začela ob 16. uri, se bosta predstavila kandidata, ki sta se prijavila na razpis za vodilno delovno mesto. Ta se je iztekel 26. septembra. Po naših informacijah sta se na razpis prijavila sedanji v. d. direktorja Andraž Jakelj in nekdanja direktorica trboveljske bolnišnice Romana Martinčič.

Romana Martinčič FOTO: Osebni Arhiv
Romana Martinčič FOTO: Osebni Arhiv

Martinčičeva je prijavo za Delo potrdila. Kot je dejala, bo več o razlogih za prijavo in načrtih povedala po jutrišnji seji sveta zavoda. Na razpis se je prijavila samoiniciativno, nihče je ni vabil, niti nima botrov, pravi. Stavi na reference in kompetence, ki si jih je pridobila s 26-letnim delom.

En mandat je vodila SB Trbovlje, pred tem je bila devet let zaposlena na Kliniki Golnik, kjer je bila najprej pomočnica direktorja, po zmanjšanju števila pomočnikov pa vodja službe za upravljanje kadrov, še pred tem pa je vodila Zasavsko ljudsko univerzo.

Eden od njenih protikandidatov bo sedanji v. d. direktorja Inštituta Jakelj, ki ga pozna.

Andraž Jakelj FOTO: Špela Kuralt/Delo
Andraž Jakelj FOTO: Špela Kuralt/Delo

Jakelj je po izobrazbi magister javne uprave, sicer pa direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož z večletnimi izkušnjami v zdravstvu. Med drugim je bil član sveta Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, predsednik sveta Splošne bolnišnice (SB) Celje ter član svetov SB Jesenice in Klinike Golnik. Jakelj je kljub temu, da je bil imenovan na vodilno mesto na OI, ostal tudi direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož.

Spomnimo. Nekdanja direktorica OI Andreja Uštar je 22. julija odstopila s položaja. Odstopa ni komentirala, se je pa govorilo, da je bila k njemu pozvana. OI je morala zapustiti kljub pozitivnemu poslovanju, kirurg Erik Brecelj pa je o njej še pred njenim odstopom dejal: »Ukvarja se z drobnarijami, kar ni njeno delo. Bistveno premalo se trudi, da bi Onkološki inštitut pridobil več sredstev za investicije. Pri protonskem centru ne naredi nič. Odnos do zdravstvene nege je tak, da sestre odhajajo.«

Preberite še:

Komentarji: