Bratuškovi pomoč iz vrst SMC

Državna volilna komisija je razkrila seznam poslancev, ki so s svojimi podpisi podprli kandidature posameznih strank za predčasne parlamentarne volitve.
Fotografija: Alenka Bratušek. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Alenka Bratušek. FOTO: Jure Eržen/Delo

Ljubljana – Izkazalo se je, da je Stranki Alenke Bratušek, ki ima v DZ dve poslanki, s podpisom pod kandidaturo pomagala poslanka SMC Vlasta Počkaj. Politične stranke so morale namreč svoje kandidature podkrepiti s podpisi treh poslancev ali podpisi volivcev.

Skoraj vse parlamentarne stranke so se odločile za kandidaturo s podpisi poslancev, pri čemer je večina prispevala podpise svoji stranki. Izjemi sta Stranka Alenke Bratušek in Dobra država Bojana Dobovška, ki v DZ nimata treh poslancev. Dobovšek je že minuli teden razkril, da sta mu podpise prispevala še nepovezani poslanec Franc Laj in poslanka DeSUS Marija Antonija Kovačič.

Neznano pa je bilo ime tretjega poslanca, ki je podpise poleg Bratuškove in Mirjam Bon Klanjšček prispeval h kandidaturi Stranke Alenke Bratušek.

Med parlamentarnimi strankami pa se le v Levici niso odločili za vložitev kandidatur s podporo poslancev, pač pa so v vseh osmih volilnih enotah zbirali podpise volivcev.

So pa kandidatne liste s poslanskimi podpisi podprli v SMC, kjer je podpise prispevalo 22 od 34 poslancev te stranke. Od 11 poslancev DeSUS jih je kandidaturo svoje stranke podprlo osem. Za kandidaturo SDS je podpise prispevalo vseh 19 poslancev te stranke, prav tako so vsi poslanci SD in NSi (vsaka jih ima po pet) podprli kandidatne liste svojih strank.

Komentarji:

Mnenja

Dmitro Kuleba, minister za zunanje zadeve Ukrajine, Josep Borrell, visoki predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednik evropske komisije
Več...