Brgleza je odbor SMC vrgel iz stranke

Po njegovem mnenju so ga izključili zaradi njegove pokončne drže, zaradi kritičnosti do lastne stranke ter zato, ker je nasprotoval temu, da gre SMC v koalicijo s SDS.
Fotografija: Med Brglezom in Cerarjem so se večkrat kresala mnenja. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Med Brglezom in Cerarjem so se večkrat kresala mnenja. FOTO: Blaž Samec/Delo

Ljubljana - Izvršni odbor SMC je na današnji seji soglasno sprejel sklep o izključitvi podpredsednika Milana Brgleza iz stranke. Brglez je ob tem prek Facebooka sporočil, da so ga izključili zaradi njegove pokončne drže, zaradi tega, ker je bil kdaj kritičen do lastne stranke ter zaradi tega, ker je nasprotoval temu, da gre SMC v koalicijo s SDS.

Iz stranke so sporočili, da je razpravo o tej točki sprožilo več članov izvršnega odbora, ki so kot razlog za izključitev navedli nespoštovanje odločitev organov stranke.Brglez pa je zapisal, da ga je izvršni odbor SMC vrgel iz stranke na predlog generalnega sekretarja SMC Jožeta Artnaka. Dodal je še, da ni pomembno, kaj bodo napisali v sklep, »jaz vztrajam, da bom sebi in delu za sodržavljane in sodržavljanke zvest še naprej. Vsem v SMC, ki so delali za vse ljudi (ne samo za izbrance) se zahvaljujem za zaupanje in sodelovanje.«

Brglez je bil eden najvidnejših članov SMC poleg njenega predsednika Mira Cerarja. Bil je podpredsednik stranke in predsednik DZ v minulem mandatu. Vendar pa večkrat nista imela enotnega mnenja. Retoriko sta najbolj zaostrila ob sprejemanju novele zakona o tujcih, ki je ob poslabšanju situacije predvidela zaostritev pogojev za vstop tujcev v državo.

V zadnjem času pa je zbodla v oči Brglezova izjava, da bi bil pripravljen še naprej voditi DZ, čeprav je izvršni odbor stranke kot edinega kandidata strankam leve sredine ponudil Cerarja. Prav tako so mediji poročali, da imata Cerar in Brglez različne poglede glede sodelovanja v prihodnji koaliciji, čeprav sta oba zatrjevala enako, torej da SMC ne bo šla v koalicijo, ki jo sestavlja SDS z Janezom Janšo na čelu.

Komentarji: