Delodajalec delavca v restavraciji pretepel do nezavesti

Lastnik picerije Chianti Arsim Seferaj je zaradi spora o prostem dnevu pretepel natakarja in ga dan po tem odpustil.
Fotografija: Natakarja je lastnik picerije v restvraciji z udarci spravil v nezavest. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Natakarja je lastnik picerije v restvraciji z udarci spravil v nezavest. FOTO: Leon Vidic/Delo

 TVS je razkril nov primer brutalnega nasilja nad delavci, tokrat je bil žrtev zaposleni v piceriji Chianti. Lastnik  picerije v ljubljanskem nakupovalnem centru Aleja Arsim Seferaj naj bi ga zaradi spora o prostem dnevu udaril v obraz, da je delavec obležal v nezavesti. 

Natakar je bil v piceriji Chianti zaposlen slabo leto, delal pa je tudi po 250 ur mesečno. A ko je zaprosil za prost dan, mu ga Seferaj ni želel odobriti. Nato so se dogovorili, da bo lahko odšel uro ali dve prej, vendar pa mu, ko je prišla ura, ni dovolil oditi. Delavec je kljub temu odšel in mislil, da so spor zgladili. 

image_alt
Glavni inšpektor odstopil po razkritju novega primera izkoriščanja

Ko je zopet prišel delat mu je Seferaj pričel groziti in ga udaril po očesu. Novinarji TV Slovenija so govorila s pričo dogodka, ki je bila v času napada gostja restavracije. Izvidi iz ljubljanske urgence pritrjujejo, da je zaposleni dobil več udarcev v obraz in glavo, zaradi katerih je bil nekaj časa nezavesten. Dan po napadu je delavec od podjetja Megasist, ki ima med drugim v lasti picerijo Chianti, prejel odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga.

Seferaj je za TVS povedal le, da bo proti delavcu vložil kazensko ovadbo, češ da je ta v podjetju kradel in trdi, da se je le branil ter da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi napaka. Pretepeni natakar je navedbe o domnevni kraji zanikal. 

image_alt
Goran Lukić: Poglejte najnižje plače, pa boste videli, zakaj primanjkuje delavcev

Goran Lukič iz Delavske svetovalnice je za RTV pojasnil, da so bili seznanjeni že z več primeri, ko je delodajalec delavca udaril, vendar pa je novost, da je delodajalcu vseeno za priče in kamere. 

Pri dogodku je posredovala tudi policija.

Preberite še:

Komentarji: