Golob za župana javno podprl Jankovića

Robert Golob, predsednik Gibanja Svoboda, na mestu ljubljanskega župana še naprej vidi Zorana Jankovića.
Fotografija: Janković je Gibanje Svoboda podprl pred parlamentarnimi volitvami in se udeležil njihove konvencije. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Janković je Gibanje Svoboda podprl pred parlamentarnimi volitvami in se udeležil njihove konvencije. FOTO: Jure Makovec/AFP

»Ne bom zanikal, da sam župana Jankovića vidim kot najbolj primernega, da na tem mestu nadaljuje še en mandat. Sam se nagibam, da ga stranka podpre, a ne bom prejudiciral, dokler tega svet stranke ne bo potrdil,« je danes povedal Robert Golob, a dodal, da so imeli šele včeraj na stranki prvi izvršni odbor na temo lokalnih volitev, prihodnji teden pa naj bi na svetu stranke odločitve še potrjevali. Takrat bi lahko bilo torej bolj jasno, v koliko občinah bodo imeli v stranki župane in koliko kandidatne liste za občinske svete.

Kot smo pisali, cilj Gibanja Svoboda naj ne bi bil nastop v vseh 212 občinah, ampak se bodo odločali selektivno in na temelju ocene o realni izvoljivosti kandidatov. Za Jankovića pa je bilo slišati, da je nepremagljiv.

Janković je Gibanje Svoboda sicer podprl pred parlamentarnimi volitvami in se udeležil tudi njihove konvencije. Z Golobom sta prav tako že sodelovala v njegovi stranki Pozitivna Slovenija. Golob je ob kritikah, da Jankovića bremenijo sodni postopki, njegovo udeležbo sicer upravičeval z besedami, da je Janković na dogodek povabljen kot župan občine, v kateri je potekala volilna konvencija.

Kdo bodo Jankovićevi protikandidati, za zdaj še ni znano. O skupnem kandidatu se dogovarjajo Levica, Pirati, Vesna ter Lista kolesarjev in pešcev. Desnega kandidata pa bo tudi letos ponudila SDS, a ga po naših informacijah še niso izbrali. Trenutno evidentirajo kandidate. V NSi pa odločitve, ali ga bodo imeli, sploh še niso sprejeli.

Janković in Golob sta že sodelovala v stranki Pozitivna Slovenija. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Janković in Golob sta že sodelovala v stranki Pozitivna Slovenija. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Preberite še:

Komentarji: