Izolski Desus ne da Simonoviča

V upokojenski stranki so se strasti očitno pomirile. V četrtek bodo o predlogih klavzure odločali organi stranke.
Fotografija: Po razburjenju prejšnji teden so se razmere v Desusu za zdaj očitno umirile. FOO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Po razburjenju prejšnji teden so se razmere v Desusu za zdaj očitno umirile. FOO: Leon Vidic/Delo

Poslanec Branko Simonovič očitno (še) ostaja član upokojenske stranke. Izolski Desus je včeraj namreč na razširjeni seji izvršnega odbora Desusa po razpravi sprejel več sklepov, iz katerih je razbrati, da izstopa ne bo.

Simonovič jih je sicer seznanil s pripravljenostjo za izstop, kar je tudi njegova pravica, vendar so njegovi lokalni strankarski kolegi presodili, da bi bilo to za stranko nesprejemljivo in tudi škodljivo.

Sklepi FOTO: Suzana Kos
Sklepi FOTO: Suzana Kos


Predsednik stranke Ljubo Jasnič je glede prihodnosti optimističen. FOTO: Leon Vidic/Delo
Predsednik stranke Ljubo Jasnič je glede prihodnosti optimističen. FOTO: Leon Vidic/Delo
Predsednik Desusa Ljubo Jasnič se je po naših informacijah v teh dneh srečal tako z vodjo poslanske skupine Francem Juršo kot tudi s predsednikom sveta stranke Antonom Urhom, ki je pred dnevi zatrdil, da glasovanja o pozivu, naj poslanci Desusa odstopijo, ne bo dal na glasovanje. Po teh pogovorih je Jasnič optimističen glede prihodnosti.

V četrtek se bodo sešli organi stranke – tako izvršni odbor kot svet stranke – in sprejeli sklepe glede prihodnje poti po klavzuri prejšnji petek. Svet se bo sešel v ljubljanski gostilni Livada, kjer se je tradicionalno sestajal vrh Desusa. Na ta način naj bi tudi simbolno odgovorili SAB Alenke Bratušek, ki je prejšnji teden prav tam imela novinarsko konferenco, na kateri je sporočila, da se je njeni stranki pridružilo pet lokalnih odborov Desusa ter okoli 250 članov upokojenske stranke, in napovedala, da se eksodus iz upokojenske stranke s tem še ni končal.

Preberite še:

Komentarji: