Kako zdravi so premier Šarec in ministrska ekipa?

Je zdravje politikov v interesu javnosti ali ne? Mnenja so deljena. Večina aktualne vladne ekipe pa ni imela zadržkov za Delo razkriti svojega zdravstvenega stanja.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic/Delo

Ljubljana – Medtem ko Bela hiša ameriško javnost obvešča celo o kilogramih, ki jih pridobi ali izgubi njihov predsednik, v Sloveniji velja nepisano pravilo, da vprašanje o zdravju politikov postane interes javnosti šele takrat, ko bi težave lahko vplivale na sposobnost opravljanja funkcije. Kaj pa pred tem?



Mnenja so deljena. Zdravje politikov ljudi zanima vsaj toliko kot njihovo premoženje, prvi med ministri, premier Marjan Šarec in osmerica iz  aktualne ministrske ekipe pa očitno tudi nima zadržkov, javno spregovoriti o svojem zdravstvenem stanju. Izjema je le četverica ministrov in ministric, ki svojega počutja ne želi deliti z državljani.

Pod črto je zdravstvena slika Šarčeve ekipe b. p. Z izjemo enega od njih, ki se je v tem kratkem mandatu trikrat spopadal z virozo in je še vedno v bolniškem staležu, naši ministri to zimo niso bili bolni, tudi rekreirajo se redno, zdravo se prehranjujejo in vsi imajo osebne zdravnike v domačem kraju.

Komentarji: