Kot svetovalec za medije na ministrstvo za kulturo Lenart J. Kučić

Z današnjim dnem na ministrstvo za kulturo prihajata Lenart J. Kučić in Dejan Štamfelj, oba nekdanja novinarja.
Fotografija: Ministrico za kulturo je na predstavitvi pred pristojnim odborom med prednostnimi nalogami izpostavila tudi ureditev področja medijev. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Ministrico za kulturo je na predstavitvi pred pristojnim odborom med prednostnimi nalogami izpostavila tudi ureditev področja medijev. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Z današnjim dnem se je kabinet ministrice za kulturo Aste Vrečko razširil s svetovalcem za področje medijev Lenartom J. Kučićem, ki je v zadnjih petih letih sodeloval pri Pod črto. Dolgoletni novinar, ki se je poklicno ukvarjal s področjem medijev in novinarstva, je svoj odhod danes sporočil v posebni epizodi v podkastu, kjer je povedal, da ga je k sodelovanju povabila ministrica. Kučić je tudi soavtor več znanstvenih monografij, ki naslavljajo težave v medijskem prostoru – vključno z lastništvom.

Na področju medijev bo – kot je povedala ministrica na svoji predstavitvi pred pristojnim parlamentarnim odborom – sicer prva prioriteta sprejetje nujnih ukrepov za zajezitev političnega podrejanja medijev. V drugem koraku bo sledila temeljita prenova medijske zakonodaje, tako nov zakon o RTV Slovenija kot zakon o medijih.

Dolgoletni sodelavec in ustvarjalec Studia City Dejan Štamfelj pa se je ekipi na ministrstvu za kulturo pridružil kot svetovalec za odnose z javnostjo.

Na zaupanje ministrice, torej vezano na njen mandat, so v njenem kabinetu zaposleni še Kim Komljanec, Mihael Kelemina in Nina Ukmar, ki vodi njen kabinet.

Komentarji: