Lamberger ključe pisarne že predal Urošu Lepoši

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije že imenoval novega začasnega vodjo Nacionalnega preiskovalnega urada.
Fotografija: Novi v. d. direktorja NPU Uroš Lepoša, v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič in dosedanji vodja NPU Igor Lamberger FOTO: Policija
Odpri galerijo
Novi v. d. direktorja NPU Uroš Lepoša, v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič in dosedanji vodja NPU Igor Lamberger FOTO: Policija

Po pričakovanjih zdajšnji vršilec dolžnosti direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Igor Lamberger ni več v igri za direktorja s polnimi pooblastili, trenutni šef policije Andrej Jurič pa je že imenoval novega v. d. Uroša Lepošo.

Lepoša, policist z 28-letnimi izkušnjami, je danes že prevzel ključe direktorske pisarne svojega predhodnika.

Karierno pot je začel na Policijski postaji Ljubljana Center, kjer se je zaposlil leta 1992. Sprva je na postaji delal kot policist, nato pa kot kriminalist. Po končani višji policijski šoli se je zaposlil na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad kot pomočnik komandirja policijske postaje.

Med letoma 2008 in 2015 je bil vodja skupine za premoženjsko kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, nato pa je leta 2015 prevzel vodenje skupine za krvne in spolne delikte, prav tako v sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, in sicer vse do 2019, ko se je zaposlil v sektorju za razvoj in sistemske naloge v službi generalnega direktorja policije na generalni policijski upravi.
 

Zahvala za dosedanje (kratko) delo


Leta 2007 je diplomiral na fakulteti za varnostne vede, 2010. pa postal magister mednarodnih in diplomatskih študij na fakulteti za podiplomske, državne in evropske študije.

Na policiji so dodali še, da se je Jurič dosedanjemu vodji Nacionalnega preiskovalnega urada zahvali za korektno sodelovanje, novemu vršilcu dolžnosti pa zaželel uspešno vodenje tega izjemno zahtevnega področja policijskega dela.

Primopredaje poslov so se udeležili dosedanji vodja Nacionalnega preiskovalnega urada dr. Igor Lamberger, novi vodja mag. Uroš Lepoša, v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič, namestnik v. d. generalnega direktorja policije Jože Senica in vodja službe generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc.

Komentarji: