Superjunake občudujemo, ker smo sami nemočni

Aleš Ernst, avtor metode AEQ in knjige Lahkotno iz kroničnih bolečin, je spregovoril o enotnosti telesa in duha.

Gost Aleš Ernst, avtor metode AEQ in avtor knjige Lahkotno iz kroničnih bolečin: AEQ klinična somatika, je spregovoril o enotnosti telesa in duha, podal odgovor na vprašanje, kako se psihična in čustvena stanja odražajo v telesni drži in gibanju ter obratno in kako lahko spreminjanje telesnih vzorcev vpliva na duševno in čustveno počutje.

Aleš Ernst je izkusil izjemno dinamično, neredko bolečo življenjsko pot, a radovednost in iskanje rešitev in izhodov iz bolečih odnosov in fizičnih bolečin sta ga pripeljala do filozofije in klinične somatike Thomasa Hanna. To je nadgradil in ustvaril metodo AEQ.

Ta metoda omogoča odpravljanje telesnih posledic staranja  oziroma jih preprečuje, še preden bi se pojavile. Povedano drugače: togosti, utrujenosti, bolečin ne prepoznava kot posledice staranja, ampak kot nepovezanost telesa in duha oziroma čustvovanja.

Metoda AEQ lahko človekove ponavljajoče se gibe, ki so odraz naših doživetij, čustvovanja, odnosov, ki nas vodijo v nehoten in poguben vzorec, imenovan senzorično-motorična amnezija, spremeni v senzorično-motorično zavedanje, ki prinese v prakso starogrški rek Zdrav duh v zdravem telesu.

V podkastu Aleš Ernst predstavi metodo AEQ, ki jo pozna vse več Slovencev, in odgovori na vprašanja, kot so, kaj pomeni, če zjutraj s težavo vstanemo iz postelje, brez volje in elana, trdih udov in neprožnih sklepov, utrujeni in nemotivirani za delo, ali so bolečine naše prijateljice ali sovražnice in zakaj ima veliko poslovno uspešnih ljudi težave v partnerskih odnosih.

V podkastu Supermoč je avtor metode AEQ odgovoril tudi na osnovno vprašanje, kaj je supermoč, in dejal, da »ljudje že od začetka našega obstoja občudujemo superjunake s supermočjo, ker smo sami nemočni«. Zakaj smo nemočni in kaj lahko storimo zoper nemoč, pa poslušajte v podkastu.

Obenem vam ob koncu leta kot avtorica serije Supermoč v letu 2024 srčno želim neizmerno veselje, neverjetne pustolovščine in odkrivanje vaših lastnih in  edinstvenih supermoči. Ostanimo povezani! Srečno!

Komentarji: