Napoved interpelacije LMŠ sprožila trenja v Kulu

Interpelacija proti ministru Janezu Ciglerju Kralju še ne bo vložena danes, v SD se pred tem želijo pogovoriti o njeni vsebini in skupnih političnih potezah.
Fotografija: Podpise pod interpelacijo ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja, ki so jo spisali v LMŠ, bodo poleg Levice prispevali tudi v SAB, iz SD in Desusa odločitve še niso sporočili. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Podpise pod interpelacijo ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja, ki so jo spisali v LMŠ, bodo poleg Levice prispevali tudi v SAB, iz SD in Desusa odločitve še niso sporočili. FOTO: Jure Eržen/Delo

Interpelacija proti ministru za delo Janezu Ciglerju Kralju, ki jo je včeraj napovedal LMŠ, je preostale partnerje Koalicije ustavnega loka (Kul) namreč presenetila in predstavlja odmik od dogovora, da interpelacij ne vlagajo do izvedbe konstruktivne nezaupnice. V Levici in SAB so kljub temu napovedali, da bodo pod njo prispevali svoje podpise, medtem ko so v SD pred tem predlagali sestanek prvakov strank, kjer naj bi se dogovorili o nadaljnjih političnih potezah kot tudi glede načina in časa vlaganja posameznih interpelacij.

Na jutrišnjem sestanku naj bi pretresli tudi samo besedilo interpelacije proti ministru Ciglerju Kralju, saj naj bi bili nekateri očitki pretirani in bi jih težko sopodpisali. Kot je navedla poslanka SD Bojana Muršič, pa jih je zmotil tudi kratek rok, ki ga je LMŠ dala za pripombe svojim partnerjem. Po njenih besedah je osnutek interpelacije prišel malo prehitro v javnost, kljub temu pa ne ocenjuje, da je LMŠ z njo izvedla solo akcijo. Svoje odločitve za zdaj niso sporočili niti iz Desusa.

 »Verjamem, da bodo tekom dne ali najpozneje jutri podrobnosti usklajene in bo interpelacija vložena. To ni interpelacija LMŠ, ampak si želim, da jo podpišejo vse opozicijske stranke,« pa je današnje dogajanje komentiral vodja poslancev LMŠ Brane Golubović.

Preberite še:

Komentarji: