Nevaren pes v zavetišče, lastnica v prisilno hospitalizacijo

Pitbulterier je v bližini Kopra napadel več psov, toda policija je nato imela težave predvsem z njegovo lastnico.
Fotografija: Pitbulterier, fotografija je simbolična. FOTO: Wikipedia
Odpri galerijo
Pitbulterier, fotografija je simbolična. FOTO: Wikipedia

Koper – Nevaren pes je zadnje tedne večkrat ogrožal v Kopru, očitno pa je precej napeta zgodba vendarle končana. Ljudje se tako lahko spet brezskrbno sprehajajo s svojimi ljubljenčki.  

Konec marca je policijo poklical Koprčan in naznanil, da je njegovega psa pred trgovino v Olmu napadel pitbulterier z imenom Lord in ga poškodoval. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je imel moški svojega psa pripetega na vrvici, toda ko sta prišla na parkirni prostor pred trgovino, je z bližnjega travnika brez povodca in brez nagobčnika pritekel pes pasme pitbulterier in napadel njegovega psa. Psa so takoj poskušali spraviti narazen, vendar jim to ni uspelo. Ko je lastnik napadenega psa poklical policijo, je lastnica nevarnega psa pobegnila.
 

Več nevarnih napadov


Lastnico nevarnega psa so policisti izsledili v Bošamarinu. Pri pregledu dokumentacije so ugotovili, da ima njen pitbulterier status nevarnega psa in ima v evidenci že dva ugriza, zato so skrbnici predpisali prekršek in globo v višini dvesto evrov, veterinarska inšpekcija pa se je odločila za odvzem psa.

Nevarnega psa je veterinarska inšpekcija namestila v zavetišče v Sv. Antonu, toda lastnica ga je zatem odpeljala nazaj domov, zato so policisti začeli obravnavo kaznivega dejanja tatvine.

Ravno v času nadaljnje preiskave je druga občanka prijavila, da je neki nevaren pes napadal njenega psa na sprehodu v vinogradih v Hrvatinih. Psa je morala odpeljati k veterinarju, policisti pa so z zbiranjem obvestil ugotovili, da gre spet za istega nevarnega psa (pitbulterier) in lastnico iz Bošamarina.
 

Psa so dokončno odvzeli


Lastnico nevarnega pitbula in njeno mamo so policisti v sredo zjutraj zaslišali in zahtevali izročitev psa, kar pa sta odločno zavrnili. Ob dveh popoldne so potem policisti ustavili osebni avtomobil, v katerem sta bili obe ženski in nevaren pes, nato so psa odpeljali v zavetišče.

Kljub temu se zgodba še zdaleč ni končala. Med odvzetjem psa je lastnica začela groziti s samomorom in zapustila kraj dogajanja. Policisti so jo nato našli v Hrvatinih, a je še naprej grozila s samomorom in odklanjala zdravniško pomoč, vendar so policisti kljub temu na kraj poklicali zdravnika, ki je odredil prisilno hospitalizacijo.

Več iz te teme:

Komentarji: