Nova državna sekretarka bo Marija Magajne

Na vladni seji so razrešili Tino Bregant in imenovali njeno namestnico.
Fotografija: Marija Magajne je specialistka epidemiologije. FOTO: Močnik Blaž
Odpri galerijo
Marija Magajne je specialistka epidemiologije. FOTO: Močnik Blaž

Vlada je na seji razrešila dr. Tino Bregant s funkcije državne sekretarke v Ministrstvu za zdravje, za njeno namestnico pa imenovala mag. Marijo Magajne, ki bo z delom pričela 1. decembra 2020. Spomnimo; odstranitev Tine Bregant je zahteval minister Tomaž Gantar, češ da ni več medsebojenga zaupanja.

Marija Magajne je specialistka epidemiologije, znanstveni magisterij pa je zaključila na IEDC Poslovni šoli Bled z magistrsko nalogo Reorganizacija področja javnega zdravja v Sloveniji. Ima izkušnje s področja javnega zdravja in vodenja. Poklicno pot je začela kot zdravnica pripravnica v osnovnem zdravstvu Gorenjske, je zapisala vlada v sporočilu za javnost.

Tina Bregant. FOTO: Mavric Pivk
Tina Bregant. FOTO: Mavric Pivk


V letu 1982 se je zaposlila v Zavodu za zdravstveno varstvo Kranj, ki ga je vodila od leta 1990 do leta 2002, ko je na Inštitutu za varovanje zdravja Republike Slovenije prevzela vodenje notranje organizacijske enote in nadomeščala direktorja. Med letoma 2004 in 2005 je vodila bolnišnico Golnik, nato pa je bila leta 2005 imenovana za generalno direktorico direktorata za javno zdravje v Ministrstvu za zdravje. Funkcijo je opravljala tri leta, nato pa je leta 2008 za dobo petih let prevzela vodenje Inštituta za varovanje zdravja RS (zdajšnji Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ).

image_alt
Zakaj bi minister Gantar razrešil Tino Bregant


Po poteku mandata na NIJZ je vodila Center za upravljanje projektov in raziskovalne dejavnosti vse do leta 2017, ko je prevzela vodenje Zdravstvenega doma Idrija. Trenutno opravlja funkcijo vršilke dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno varstvo v Ministrstvu za zdravje.

Komentarji: