Okolje umaknilo sporne oddaje poslovnih površin

Vejsil Hot: »Nikakor ni res, da sem dolžan Okolju Piran in nisem zainteresiran za najem dodatnih površin« - Direktor Okolja raje molči
Fotografija: Predsednik uprave Okolja Piran Alen Radojkovič. Foto Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Predsednik uprave Okolja Piran Alen Radojkovič. Foto Boris Šuligoj

Portorož - Odmevna afera se je zgodila potem, ko je kandidat za piranskega župana stranke GZOP Đenio Zadkovič v javnosti razkril namero komunalnega podjetja Okolje Piran, da za nedoločen čas odda več prodajnih površin ob lokalih na Centralni plaži Portorož. In to podjetniku Vejsilu Hotu, stricu poslanke in do nedavnega piranske podžupanje Meire Hot. Vejsil Hot odločno zanika, da bi bil Okolju kar koli dolžan in celo, da se sploh ni nameraval prijaviti na razpis za predrage površine.

Đenio Zadkovič iz Gibanja za občino Piran je na svojem profilu družabnega omrežja objavil podatke nekoga iz Okolja, ki je posredoval podatke, da želi vodstvo Okolja, ki ga vodi Alen Radojkovič, sicer tudi podpredsednik lokalnega odbora SD, oddati dele javnih površin Vejsilu Hotu. Na fejsbuku se je nad takšno prakso vsul plaz kritik in ogorčenja, zaradi česar je kmalu zatem Alen Radojkovič presenetil z umikom prav vseh razpisov, ki jih je imelo Okolje minule dni na spletni strani. Umik  je utemeljil z razlago, da napadi v javnosti zelo škodijo podjetju, da gre za neutemeljene predvolilne napade in da zato raje umakne razpise, kot bi se nadaljeval pogrom proti podjetju.

Predsednik uprave Okolja Piran Alen Radojkovič. Foto Boris Šuligoj
Predsednik uprave Okolja Piran Alen Radojkovič. Foto Boris Šuligoj

 

Kdor molči, priznava krivdo


Še večje začudenje je sprožila kasnejša izjava Alana Radojkoviča, ki medijem ni želel dajati nobenih podrobnejših razlag o spornih razpisih. Zaradi tega se je na družabnih omrežjih pojavila trditev, da kdor molči, priznava (krivdo). Alan Radojkovič se ni vdal niti na naša pregovarjanja, da takšen molk pred javnostjo nikakor ni v skladu z načelom javnega poslovanja, h kateremu je zavezano javno (občinsko) podjetje in njegovo vodstvo, pa tudi dodatno pospešuje morda netočne govorice. Radojkovič je povedal le, da namerava razpise ponoviti čez približno mesec dni (po volitvah), da so zagotovo v skladu z zakonom, da je morda naredil napako, ker jih je objavil v predvolilnem času, ko vse strani kar grabijo primerno »kost za glodanje«. Dodal je le še, da ima portoroški podjetnik Vejsil Hot v najemu dve zemljišči (161 kvadratnih metrov pred Staro oljko in 56 kvadratnih metrov pred Pergolo). Zdaj pa bi mu (morda) oddali še 200 kvadratnih metrov pred še eno restavracijo v bližini Hotove Stare oljke.



Đenio Zadkovič je potrdil, da je odvetnica Vejsila Hota Tjaša Čarman zahtevala umik spornih objav na njegovem fejsbuk profilu, sicer da bo sledila tožba. Zato je objavo umaknil, vendar je še zmeraj trdno prepričan, da se v primeru oddaje zemljišč in ravnanj v piranski občini dogajajo povsem nesprejemljivi posli, kakršnim želi s svojim političnim nastopom narediti konec. »Prav zaradi takih nepravilnosti in takšnega poslovanja se je piranska občina znašla tam, kjer je in Portorož že vsaj 8 let nazaduje,« ocenjuje Zadkovič


 

Novo razpisano zemljišče Hota ne zanima


Vejsil Hot je vse očitek odločno zanikal. Zanikal je, da bi kadarkoli dolgoval občini plačilo najemnine za svoje lokale. Povedal je, da za 161 kvadratnih metrov površine pred Staro oljko plačuje na leto 8642 evrov. Pergola je sicer njegov lokal, vendar je v podnajemu pri ljubljanskem podjetniku, za katerega, kolikor ve, tudi redno plačuje najemnino. Za objavo razpisa za tretji lokal (200 kvadratnih metrov) pa je poudaril, da ga ne zanima: »Okolje pretirava s cenami, ker misli, da gostinci veliko zaslužimo, zato se nisem nameraval prijaviti. Alen Radojkovič pa z menoj ni v dobrih odnosih in če bi zamujal plačilo, bi takoj sprožil postopke,« trdi Vejsil Hot, čeprav je splošno znano, da močno podpira stranko SD. Hot je dejal, da je o njemu izmišljenih velika večina informacij, ki jih v javnost spravlja njegov največji nasprotnik - koprski župan Boris Popovič. Slednji je izgubil pravdo z Vejsilom Hotom zaradi očitkov, ki jih je o Hotu izrekel v prejšnjem predvolilnem času, a se mu še ni opravičil, kot je zahtevalo sodišče.

Je pa Okolje umaknilo tudi razpis za oddajo svoje nekdanje poslovne stavbe na Fornačah, za katero je izklicna cena 1,85 milijona evrov. Za to nepremičnino, ki obeta dober zaslužek, ker je le 30 metrov od morja, pa je več zainteresiranih kupcev.

Preberite še:

Komentarji: