Ovadili strelce s portoroške plaže

Koprski policisti so vložili ovadbe proti četverici udeležencev lanskega strelskega obračuna.
Fotografija: Policisti razrešili primer lanskega streljanja v Portorožu (fotografija je simbolična)
Odpri galerijo
Policisti razrešili primer lanskega streljanja v Portorožu (fotografija je simbolična)

Koprski kriminalisti so identificirali vse vpletene v strelskem obračunu, ki se je zgodil lanskega aprila na portoroški plaži, kjer je bil ranjen 38-letni Ljubljančan. Šlo je za spopad dveh skupin zaradi neporavnanih dolgov iz preteklosti. Dogodek je v javnosti močno odjeknil, saj se je zgodil pri belem dnevu, ko je bilo na plaži veliko sprehajalcev in otrok, ki so se tam igrali.

Kot so ugotovili kriminalisti, so strelno orožje eden proti drugemu uporabila 37-letni Srb in 28-letni državljan Bosne in Hercegovine. Srbskega napadalca naj bi k uporabi orožja napeljal 27-letni Slovenec, pozneje pa naj bi mu pri begu pomagal 46-letni rojak. Vse štiri so ovadili in grozi jim zaporna kazen  do 15 let zapora. Dva izmed ovadenih tujcev policija išče, eden pa se nahaja v priporu.

Ranjeni v strelskem obračunu je zaradi strela izgubil ravnotežje in se zgrudil na tla. Kmalu za tem pa je, ob pomoči drugih, odšel do bližnjega lokala, kjer so mu nudili zdravstveno pomoč. Drugi udeleženci streljanja so se ob tem razbežali, prav tako pa sta s kraja zbežala tudi oba strelca. Policisti so takrat postavili blokadne točke na širšem območju, da bi prijeli storilce, a brez uspeha.

V napadu pa je bil po lanskem pisanju medijev ranjen stari znanec policistov Dušan Dević - Duško, znani tudi kot Ludi Dule ali Crazy Dule, ki naj bi bil udeležen tudi v streljanje pred ljubljanskim lokalom Aladin pred 13 leti.

Komentarji: