Pivčevi prenočitev v hotelu na Obali plačala izolska občina

Obisk ni bil le službeni, ob koncu tedna se je podaljšal v zasebnega.
Fotografija: Prvoten hotelski račun je bil po aferi Vinakras spremenjen, poroča Televizija Slovenija. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Prvoten hotelski račun je bil po aferi Vinakras spremenjen, poroča Televizija Slovenija. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Kmetijski ministrici Aleksandri Pivec je prenočitev v hotelu na Obali ob njenem obisku v juniju plačala izolska občina, razkriva Televizija Slovenija. Kot navajajo, je Pivčeva v petek, 12. junija, z županom Izole Danilom Markočičem, sicer njenim strankarskim kolegom, na pot pospremila projekt ribiškega muzeja v Izoli. Vendar pa obisk po podatkih Televizije Slovenija ni bil le službeni, saj se je ta ob koncu tedna podaljšal še v zasebnega. Skupaj s sinovoma je bila Pivčeva v petek zvečer nastanjena v izolskem hotelu Marina. Iz računa hotelske storitve je razvidno, da je hotelske storitve za ministrico in sinova plačala občina.

Na to, da se je obisk Izole spremenil v zasebnega, nakazuje tudi njena objava na instagramu:



Kmetijska ministrica je bila v preteklem mesecu v središču pozornosti zaradi trenj v stranki Desus, poleg tega je prah dvignila, ko se je pojavila v promocijskem videu podjetja Vinakras. Pivčeva je sicer zatrdila, da je stroške nastanitve na Krasu plačala sama, tudi v zadrugi Vinakras so namigovanja na korupitvno naravo obiska zavrnili, oglasil pa se je tudi premier Janez Janša. Ta je v bran ministrici stopil z besedami, da od svojih vladnih kolegov pričakuje promocijo domačih podjetij. Predsednik KPK Robert Šumi konkretno ni komentiral primera gostovanja ministrice Pivčeve v podjetju Vinakras, o katerem je KPK uvedla predhodni preizkus. Na načelni ravni pa je pred dnevi povedal, da je dopustna tudi podpora ministrov ali vlade posameznim dejavnostim, a na enak način in po enakih merilih za vse izvajalce v tej dejavnosti.

Komentarji: